Ako môže vaša rodina či priatelia zistiť, kde sa nachádzate?

Vďaka moderným technológiám môže vaša rodina či priatelia zistiť, kde sa nachádzate. Apple, Google či Microsoft prinášajú svoje vlastné riešenia. Aké je to od Apple?

Find My Friends je Apple aplikácia pre iPhone, iPad či iPod touch, vďaka ktorej môžete zistiť polohu ostatných a oni tú vašu. Jednoducho si ich pridáte cez aplikáciu do svojho zoznamu a ak majú nastavené zdielanie polohy, môžete ihneď zistiť kde sa nachádzajú. To platí aj naopak.

Snímka obrazovky 2015-09-21 o 12.28.55

Zisťovanie polohy členov rodiny si nastavíte cez iCloud Family Sharing. Vyberiete si, či chcete zdielať svoju polohu s ostatnými členmi rodiny alebo nie. Toto nastavenie môžete samozrejme neskôr zmeniť cez Settings app, iCloud category a nižšie cez “Share My location”.

Súčasťou aplikácie je aj užitočná funkcia “Notify Me”, vďaka ktorej si nastavíte posielanie upozornení, ak konkrétna osoba opustila vami vybrané miesto, alebo na miesto dorazila. To vám môže uľahčiť veľa vecí. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.