Aké sú náklady a výnosy jednej z najlepších hier pre iOS, Monument Valley?

Začiatkom januára sme vás informovali o správe od tvorcov populárnej hry Monument Valley, tímu ustwo, v ktorej odhalili vysokú mieru pirátstva na iOS a najmä na Androide. Správa mohla na vývojárov pôsobiť demotivujúco, keďže ani hra, ktorá získala množstvo ocenení za najlepšiu hru, vrátane tých najvyšších od Apple, neprinútila väčšinu hráčov k tomu, aby za ňu zaplatili. Teraz sa však podelili o ďalšie zaujímavé štatistiky, ktoré svedčia o tom, že vytvárať kvalitné hry pre iOS sa predsa len vyplatí.

Osemčlenný tím vytvoril originálnu hru Monument Valley za 55 týždňov s nákladmi 852 tisíc dolárov. Rozšírenie Forgotten Shores zabralo ďalších 29 týždňov a náklady na vývoj boli ďalších 549 tisíc dolárov. Investovať do kvalitnej hry sa však vyplatilo. Celkovo sa oficiálne predalo takmer 2,5 miliónov kópií hry, a 600 tisíc rozšírení Forgotten Shores. Hra je nainštalovaná na vyše 10 miliónoch unikátnych zariadení.

Celkovo to tvorcom zabezpečilo príjmy približne 5,9 milióna dolárov. Najziskovejší bol pritom deň uvedenia hry, v apríli minulého roka, kedy stihla zarobiť 145 tisíc dolárov. Ako bolo zrejmé už zo štatistík o pirátstve, najväčšie príjmy zabezpečilo iOS – až 81,7 %. Z obchodu Google Play prišlo 13,9 % príjmov a z Amazonu 4,3 %.

Monument Valley

Polovica hráčov, ktorí si hru kúpili, ju aj celú dohrali, a približne štvrtina si kúpila aj rozšírenie Forgotten Shores. O najviac predaných kópií sa postarali USA (38 %), Čína (12 %) a Veľká Británia (5 %).

Monument Valley si môžete v App Store kúpiť za 3,99 eur. V tejto cene je univerzálna verzia pre iPhone aj iPad.

komentáre
  1. Nie je to až tak veľa a hier s takýmto ziskom v App Store veľa nebude.

    Pozn. pre autora: „nakoľko“ neznamená to, čo si myslíš. ;)

    0
    0
  2. ccd uz vytiahni tu svoju egoisticku hlavicku neviem odkial a pozri sa na to aj inak: co takto DOSTUPNOST a jednoduchost ziskania nelegalnej verzie? Nie, naozaj to nie je tvojim pocitom nadradenosti, ze iPhone nie je najdrahsi najvynimocnejsi phone v celeom vesmire a nemaju ho len ti najlepsi z najlepsich – nadludia.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.