Aj Samsung už vydáva videá o dizajnovaní svojich produktov

Apple prakticky s každým novým produktom zverejní niekoľko videí zobrazujúcich, akú mieru pozornosti venuje aj najmenším detailom. Videá sú zvyčajne nahovorené Jony Iveom alebo inými z hlavných osobností Apple a svojou formou sa už stali aj cieľom množstva paródií. Apple však tento trend nezmenil ani pri Apple Watch a zdá sa, že Samsung ho považuje za natoľko dobrý, že je hodný napodobnenia. Výsledkom je video s názvom „Designing Possible“, ktoré si pri troche nepozornosti ľahko pomýlite s dizajnovými videami Apple. Paradoxom je, že len pred pár dňami sa objavila správa dokazujúca, že medzi Apple a Samsungom je stále veľký rozdiel v tom, aká pozornosť je venovaná priemyselnému dizajnu ich produktov vrátane najmenších detailov.

Ak náhodou stále nevidíte podobnosť, v pokračovaní článku nájdete video venované dizajnovaniu Apple Watch Edition Gold.

Otázkou je, či video vyššie naznačuje ďalšie smerovanie marketingu Samsungu. Doposiaľ sa väčšinou sústredil na priame porovnávanie (a zhadzovanie) Apple, no týmto videom sa skôr snaží priblížiť marketingovému štýlu Apple.

Samsung dostal novou generáciou väčších iPhonov 6 tvrdý zásah, ktorý sa odzrkadlil aj v 39% medziročnom poklese ziskov za ostatný kvartál. Samsung zostáva najväčším predajcom smartfónov na svete, avšak väčšinu z toho tvoria práve lacnejšie modely. S predstavením iPhonu 6 Apple získal zákazníkov, ktorí prešli na Android kvôli malým obrazovkám iPhonov.

komentáre
  1. …tak vacsina chce vzdy podobat na lidra :D ale nechapem ked je tam tolko penazi a pracovitych ludi v tom samsungu, ze preco nedotiahnu ten design do detailov… na ich vlajkovu lod je to strasna hanba! :/

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.