Výroba nového iPadu Air začne údajne už tento mesiac

Výroba novej generácie iPadu Air začína podľa najnovších správ už tento mesiac. Podľa dostupných informácií pôjde o tradičnú evolúciu iPadu – parametre sa zlepšia, dizajn ostane bez zmien. Nový iPad Air by mal mať nový čip A8, ktorý by mal byť zameraný najmä na nižšiu spotrebu energie, a teda umožní dlhšiu výdrž na batériu.

Súčasný fotoaparát iPadu Air s 5 MP by mal byť nahradený fotoaparátom, ktorý už poznáme z iPhonu 5s. Poskytne teda 8 MP a očakávať môžeme zrejme aj rovnaký blesk a režimy snímania. Predná kamera by mala namiesto 1,2 MP ponúknuť 1,5 MP, čo bude citeľné napríklad pri FaceTime videohovoroch. Vzhľadom na nové nástroje Touch ID API pre vývojárov, ktoré Apple predstavil na WWDC 2014, môžeme očakávať aj integráciu senzora odtlačkov podobne ako v iPhone 5s, čím Apple zabezpečí jeho širšie rozšírenie. Rozlíšenie displeja by malo ostať nezmenené, teda 2048 × 1536.

Komponenty súvisiace s displejom sa začnú hromadne vyrábať v polovici júna, ďalšie komponenty ako procesor či fotoaparát prídu na rad budúci mesiac. Spustenie predaja iPadov Air sa očakáva na jeseň.

komentárov
  1. Skutočne nerozumiem načo novy ipad ked sa nic prakticky nezmeni, keby prisli s vacsiou uhloprieckou alebo nejakou prelomovou vecou ale takto… Mam ipad 4 a stale nic preco by som rozmyslal nad upgradom. Keby uz konecne pridali pero, zvysili by produktivitu ipadu o 500%…nemyslim take ktore si mozem dokupit na kapacitny display ale take ako ma napr telefon note 3..

    0
    0
  2. alebo take, ake ma Wacom.

    Osobne mi nic nechyba cim by mohol Apple vylepsit svoje iPady, okrem klasickeho zvysovania vykonu a znizovania spotreby. Prijal by som sice nejaky mass storage, ale to odporuje Apple konceptu, tak naco budem snivat?!

    0
    0
  3. Normalne zvysenie vykonu a vydrze. Nedavno, alebo u inych znaciek Vam staci ked sa zvysi vykon, ale od Applu akosi kazdy ocakava revoluciu 2x do roka. Lenin by sa zblaznil ak by mal robit VOSR 2x rocne. :D :D :D Ja skor nechapem v clanku vetu, ohladom zlepsenia blesku v iPade. Air ho nema, tak co podla vas ma na tom, co tam nie je, zlepsovat? :D :D :D

    0
    0
  4. myslim ze nieco ako mass storage pride s icloudom ale to je to iste ako asi dropbox …ale zaujimavy ktok od apple vzhladom nato co sa s icloudom dalo robit doteraz len :D

    0
    0
  5. ľudia pochopte všetko je o peniazoch príklad každý rok si daju futbalové kluby robiť nové dresy len preto aby ich predali s menami slávnych hráčov ot isté je u jablčka i všade oni maju pripravene 10 iphony dopredu mohli byť do 6tky všetko ale z očho by tpotom ryžovali nasledujuce roky ? PEACE

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.