Výroba dvanásť palcových Retina MacBookov Air začína, vianočná dostupnosť nie je istá

Výrobní partneri Apple už spustili výrobu očakávaného MacBooku Air s 12″ uhlopriečkou a Retina rozlíšením displeja. Objem produkcie je však obmedzený, čo je spôsobené najmä náročnosťou výroby. Nový MacBook Air Retina by mal byť ešte tenší, čo spôsobuje problémy dodávateľom komponentov. Okrem tenšieho tela a Retina rozlíšenia očakávame aj úplné vynechanie aktívneho chladenia, vďaka čomu bude MacBook Air úplne tichý. Chýbať bude aj mechanické klikanie na trackpade a zrejme budú vypustené aj niektoré porty, taktiež kvôli tenšiemu dizajnu. Pomalá výroba navyše možno spôsobí, že novinka nestihne prísť na trh pred atraktívnym vianočným obdobím. Uvedenie sa preto očakáva začiatkom roka 2015. Niektoré špekulácie hovoria aj o tom, že nový rMBA bude taktiež inšpirovaný iPhonmi, a teda dostupný v niekoľkých farebných prevedeniach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.