V iTunes U už nájdete aj pražskú Vysokú školu ekonomickú

iTunes U je medzinárodná platforma od Apple, ktorá spája študentov a školy po celom svete. Aj keď je primárne určená študentom, prístupná je všetkým, ktorí majú chuť sa vzdelávať. Doposiaľ ste tu však našli len materiály zahraničných univerzít. Pražská Vysoká škola ekonomická (VŠE) je však vďaka svojmu študentovi prvou vysokou školou v strednej a východnej Európe, ktorá má svoj profil na iTunes U. Zásluhu na tom má študent a fanúšik Apple, Adam Brousek, ktorý si nevedel vybrať tému bakalárskej práce, no nakoniec to vyriešil práve takto. Dnes už dokonca v Apple aj pracuje.

Vedenie školy s ním ochotne spolupracovalo a nápad sa im veľmi páčil. Momentálne funguje projekt v pilotnom režime, nájdete tu zatiaľ len jeden predmet – Analýzu a návrh informačných systémov. Je však len otázkou času, kedy sa tu objavia aj ďalšie študijné materiály vrátane videozáznamov celých prednášok v češtine aj angličtine, kníh, zadaní úloh a podobne. VŠE sa tak pridala k prestížnym univerzitám ako Oxford, Cambridge, Harvard alebo Stanford, ktoré taktiež využívajú iTunes U. Niektoré týmto kanálom sprístupňujú úplne všetky materiály, a tak študentom stačí k štúdiu iOS zariadenie.

Profil VŠE si môžete pozrieť tu. Prístupný je pre všetkých, nie je potrebné byť jej študentom.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.