V budúcnosti možno budeme platiť za filmy podľa uhlopriečky, na akej ich sledujeme

Riaditeľ filmových štúdií DreamWorks Animation, Jeffrey Katzenberg, sa rozhovoril o svojej vízii distribúcie filmov v budúcnosti. Ak sa jeho vízia naplní, súčasný model predaja by už čoskoro mal byť nahradený modelom, v ktorom budeme platiť za filmy podľa uhlopriečky, na ktorej ich sledujeme. Prvých 17 dní od premiéry zarobí 98 % filmov až 95 % príjmov. Na 18. deň by mali byť filmy sprístupnené všade s tým, že diváci budú platiť podľa toho, kde si film pozrú. V kine by bola cena 15 USD, na 75″ televízore doma by vás film stál 4 USD a na smartfóne 1,99 USD. Toto všetko by sa malo naplniť už o desať rokov.

Isté je, že dnešná doba praje inovatívnym službám v médiách a štandardný predaj je čoraz častejšie nahradzovaný predplatným. Vidíme to napríklad pri hudbe, kde streamovacie služby ako Spotify, ktoré za jeden mesačný poplatok poskytnú celú hudobnú knižnicu, vytláčajú z trhu zabehnuté služby ako iTunes, ktoré predávajú jednotlivé piesne či albumy. Podobné služby už existujú aj na filmy.

Ako sa vám páči vízia budúcnosti podľa Jeffreyho Katzenberga? Viete si predstaviť platiť za filmy podľa uhlopriečky, na ktorej ich budete sledovať?

komentáre
  1. Mam HD videoprojektor a momentalne nastaveny na cca 225cm uhlopriecku… som v riti :D …ale nie, kludne si budem nadalej “nelegalne” stahovat ;)

    0
    0
  2. Ze vraj “Toto všetko by sa malo naplniť už o desať rokov”
    Hahaha, valam sa od smiechu. Pan musi byt neskutocny vizionar, ked si predstavuje, ze nieco take budu ludia o 10 rokov akceptovat. Dovtedy sa trh a media, na ktorych sa to sleduje a moznosti zakaznikov tak zmenia, ze toto je uplne mimo misu. Ved si spomenme, co sme tu mali v roku 2004. Pred desiatimi rokmi tu este neboli rozsirene smartphony, tablety, penetratia notebookov bola niekde inde. Nikto netusil nic o inteligentnych hodinkach, okuliaroch…
    Len tak na okraj, kolko sa bude platit, ak to budem pozerat cez nejake “glass” co budu mat uhlopriecku 1 mm?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.