Tip: Zmeňte si pozadie a polohu Docku v OS X

OS X umožňuje niekoľko základných prispôsobení Docku. Po kliknutí pravým tlačidlom máte možnosť zapnúť automatické skrývanie a zväčšovanie a vybrať polohu na obrazovke. Polohu môžete zmeniť aj jednoducho pridržaním klávesy Shift a presunutím Docku na ľavú alebo pravú časť obrazovky. Ak potrebujete detailnejšiu úpravu, stačí navštíviť System Preferences → Dock, kde je sa dá zmeniť niekoľko dodatočných nastavení. OS X však skrýva i ďalšie prispôsobenia, ktoré môžete využiť pomocou príkazového riadku (nájdete v /Applications/U­tilities/Termi­nal).

Pozadie docku sa dá zmeniť na priehľadné, nasledovným príkazom. Pre opačný efekt stačí v príkaze zmeniť „true“ za „false“.

defaults write com.apple.dock hide-mirror -bool true && killall Dock

Dock síce môžete presúvať vpravo, vľavo alebo nadol, ale ak chcete, aby na daných častiach obrazovky nebol vycentrovaný, ale v rohoch, použite nasledujúce príkazy:

defaults write com.apple.dock pinning start && killall Dock
defaults write com.apple.dock pinning end && killall Dock

Pre pôvodnú pozíciu v strede použite príkaz:

defaults write com.apple.dock pinning middle && killall Dock

Posledným tipom je možnosť pridať oddeľovaciu „medzeru“ medzi ikony aplikácií. S medzerou môžete hýbať podobne ako s ostatnými ikonami aplikácií. Odstrániť sa dá pomocou pravého tlačidla.

defaults write com.apple.dock persistent-apps -array-add '{"tile-type"="spacer-tile";}' && killall Dock
komentárov
  1. ja by som chcel, aby som okno programu mohol mať až po spodok obrazovky ako keď mám schovaný dock, ten ale bude zobrazený na svojom mieste, v popredí okna programu. je to nejak možné?

    0
    0
  2. a nehanbite sa podelit o napady, tie moje ak niekomu pomozu obcas zavesim na youtube v domneni ze snad niekomu pomozu:
    youtube.com/user/hackintoshsk/videos

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.