Tip: Vedeli ste, že si na iPhone môžete nastaviť ľubovoľné rytmy a vzory vibrácií?

Vibračné zvonenie je už dlhé roky diskrétnym spôsobom, ako sa dozvedieť o nových hovoroch, správach či iných notifikáciách. Ani vibračné zvonenie však nemusí byť nudné a stereotypné. Okrem štandardného odlíšenia, ktoré iOS ponúka napríklad pre SMS správy a e-maily, si môžete v nastaveniach navoliť úplne vlastné vzory vibrácií. Stačí si na iPhone otvoriť Settings → Sounds a v časti Sounds and vibration patterns si vybrať, k akému typu zvonenia chcete upravovať vibrácie. Po kliknutí na niektorú z možností, napríklad New Mail, nájdeme hneď na vrchu položku Vibration. Práve tu nájdeme prednastavené typy vibrácií – okrem tých, ktoré už dobre poznáte, tu nájdete napríklad možnosti ako Heartbeat (tlkot srdca) alebo S.O.S..

Vďaka vlastným vibráciám budete vedieť kto vám volá aj bez toho, aby ste sa pozreli na telefón.

Nižšie nájdete aj možnosť Custom → Create New Vibration, teda možnosť vytvoriť si vlastné vzory vibrácií. Ich vytváranie je jednoduché, stačí na displej ťukať prstom, prípadne pre súvislú vibráciu ho na displeji podržať. Hravo si tak môžete vytvoriť vlastné rytmy vibrácií. Samozrejme, rovnako ako v prípade zvonení, aj vibrácie je možné priradiť ku konkrétnym kontaktom. Stačí otvoriť kartu kontaktu v Contacts, vpravo hore zvoliť Edit, a po kliknutí na Vibration si už môžete vyberať z prednastavených alebo vami vytvorených vibrácií.

komentárov
  1. Mna skor v ios (7.x) vytaca, ze si neviem jednoducho vybrat skladu z hudobnej kniznice a pouzit ju ako vlastne zvonenie na iphone…Treba pouzit paradny “Apple postup” – najprv vytvorit zvonenie v itunes (orezat skladbu – 30sec, konvertovat do AAC, skopirovat mimo itunes, vymazat z itunes s ponechanim povodneho umiestnenia, prepisat priponu m4a na m4r, opat nahrat do itunes, parovat) . To uz fakt neslo zlozitejsie vymysliet…pritom je to taka banalita. Postup na androide: vybrat skladbu z kniznice, orezat (nepovinne), pripradit ako zvonenie, hotovo.

    toto je pre mna z pohladu jednoduchosti systemu ios uplny fail.

    Alebo pozna niekto jednoduchsi postup? budem rad, ak mi niekto odporuci jednoduchsi sposob.

    0
    0
  2. mno, ide to aj ináč – cez garageband 
    otvoríš,
    klikneš na “iphone ringtone”,
    cez media browser(alebo aj ináč) si veberieš skladbu, ktorú chceš,
    nastavíš odkál-pokál
    share – send ringtone to itunes
    to je asi všetko..

    0
    0
  3. Ohledně ringtones: je Garageband na každé instalaci Mac OS/iOS? Není. Zmiňovaný postup by šlo omluvit na iPhone 3, ale od té doby uplynulo už hodně vody a konkurence je mnohem dál.

    0
    0
  4. to mno – super, dakujem za radu, cez garage band sa to podarilo. Na prvy krat mi to sice trvalo trochu dlhsie, ale hlavne nemusim onanovat cez itunes.

    TIP pre redakciu – spravit clanok podla tipu od mno na temu “Ako si vytvorit vlastne zvonenie priamo v iPhone bez pripojenia na iTunes”.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.