Švajčiarsky výrobca hodiniek Swatch bojuje proti názvu iWatch

O inteligentných hodinkách iWatch od Apple toho už bolo napísaného mnoho, no pravdou zostáva, že stále ide len o chýrovaný produkt, ktorý Apple oficiálne nepotvrdil. Aj to však stačilo na to, aby sa konkurencia predbiehala v tom, kto prinesie lepšie náramkové zariadenia schopné konkurovať neexistujúcim iWatch, a aby sa švajčiarsky výrobca hodiniek Swatch snažil bojovať proti názvu iWatch. V ponuke hodiniek Swatch je totiž aj model s názvom ISWATCH, ktorý je podľa Swatch veľmi podobný názvu iWatch. V krajinách, kde Swatch vlastní ochrannú známku na ISWATCH, bojuje o to, aby nikomu nebola pridelená ochranná známka iWatch. Apple sa však cez dosadené spoločnosti podľa dostupných informácií podarilo zaregistrovať iWatch vo viacerých krajinách. Ak Apple skutočne chce nazvať svoje náramkové zariadenie iWatch, je nepravdepodobné, že by toto rozhodnutie musel meniť kvôli ISWATCH značky Swatch.

ISWATCH veľkú dieru do sveta neurobili. Zdroj: Swatch

komentáre
  1. Pod obrazkom je napisane ISWATCH “ISWATCH veľkú dieru do sveta neurobili. Zdroj: Swatch” to je dost diskutabilne z hladiska gramatickej spravnosti nakolko z vyroku vypliva ze zdrojom tohto tvrdenia je samotny Swatch.

    0
    0
  2. Milý h,
    síce máš pravdu, že z popisu pod obrázkom vyplýva, že zdrojom tvrdenia je samotný Swatch, ale rozhodne tam netreba miešať gramatiku, keďže je to chyba obsahu.
    Z hľadiska gramatickej správnosti by sme sa mohli skôr zamyslieť nad mäkkým i v slove “vypliva”.

    A Swatch je trápny, ak sa takto potrebuje zviditeľniť.

    0
    0
  3. Ja by som sa na mieste Applu opytal (pred sudom samozrejme) firmy Swatch od kial a ako dospeli k napadu pouzit i pred Swatch?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.