Surface Pressure – iOS 8 umožní na iPade ešte presnejšie kreslenie

Vývojári z FiftyThree, štúdia stojaceho za populárnou aplikáciou na kreslenie na iPade, Paper, predstavili novú funkciu Surface Pressure, umožňujúcu ešte presnejšie kreslenie. Využíva schopnosť iOS 8 meniť hrúbku toho, čo kreslíte, na základe toho, aká plocha stylusu je v kontakte s dotykovou obrazovkou. Surface Pressure je prispôsobený špeciálne stylusu Pencil od FiftyThree, s ktorým si v súčasnosti musíte hrúbku kreslenia nastavovať ručne. Automatické prispôsobenie výrazne uľahčí kreslenie a všetko by malo byť ešte viac podobné obyčajnej ceruzke – ak budete kresliť špičkou, vytvoríte tenké čiary, ak naopak ceruzku nakloníte, môžete jednoducho vytvárať napríklad tiene. Funkcia bude sprístupnená vo forme bezplatnej aktualizácie spolu s iOS 8.

komentár
  1. Stale to ale neriesi problem, ze clovek si nemoze opriet ruku, resp. zapastie, tak ako by to urobil pri klasickom kresleni ceruzkov…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?