Sťahujte OS X Yosemite už aj cez slovenský Mac App Store

Apple na uplynulom špeciálnom podujatí venovanom iPadom a novému Retina iMacu a Mac mini oznámil, že už dnes bude k dispozícii OS X Yosemite. O niekoľko hodín neskôr už je OS X Yosemite realitou aj na Slovensku a tak si najnovšiu generáciu najvyspelejšieho operačného systému môžete stiahnuť aj vy. K dispozícii je v Mac App Store. Samozrejme, úplne zadarmo. Sťahovaný súbor má 5,16 GB a vyžaduje OS X 10.6.8 a novšie.

komentárov
  1. Ten plochý design, ma vôbec neláka, napriek tomu že prefarbenie systému a aplikácií je najvýznamnejším prvkom upgradu, ostávam pri 10.9.x podobne ako s iOS pri 6, čo bude ďalej?
    Dá sa nejako znefunkčniť Mac App Store, o chvíľu totiž bude ukazovať na ikonke dvojciferné čísla aplikácií na update – niektoré už prefarbili pred samotným systémom, podobne ako mi svietia stovky
    na iTunes App Store. Je to otravné.

    0
    0
  2. Yosemite umoznuje handoff ale ten funguje len s iOS 8 alebo aj s iOS9? Neviete mi povedat?

    Porozumel som tomu tak ze to ide az s novymi systemami.

    0
    0
  3. @crw: ide to od iPhone 4S (len telefonovanie) až po iPhone 6+ a iba od iOS8
    Preto prejdem už čoskoro na iPhone6. Už som si volajak zvykol aj na väčšiu uhlopriečku. Nie je to zasa také otrasné. Ale iP6+ už je fakt brutál pádlo :-D s tým neplánujem vôbec do budúcna. PS.: s tým iOS9 si pekne zadrel :-D

    0
    0
  4. Neviete ako si z OS X Yosemite Public Beta 6 nainstalujem full verziu? Aj ked mam nainstalovanu len Betu OS X 10.10 (14A388b) Mac App Store mi vypisuje ze ja uz OS X 10.10 mam, no full verzia je 14A389. Vidim len moznost stiahnut cely instaler a nainstalovat vsetko na novo, no myslim ze je aj jednoduchsi spôsob. Dik za pomoc

    0
    0
  5. @crw handoff ide s iOS8 (9 este nie je)

    Niekto kto si to naisntaloval pocitil pokles vykonu? Resp. velke vytazenie cpu, specifickym procesom WindowServer? MacbookPro retina 2013 i5, 8gb a nehorazne je s tym problem. hlavne po pripojeni externeho displeja. pomoha to znizit az ked v nastaveniach, accessibility, display zrusim priehladnost vsetkeho. pocitil niekto dalsi tento problem alebo mam to iba ja specificke?

    0
    0
  6. Clean install a backup z TM, žiadny problém.
    Prvé pocity také nejaké zmiešané, okrem re-dizajnu nevidím nejaké extra zmeny ale zas som len bežný user, žiadny IT-čkar.. :)

    Zdá sa mi zlepšená výdrž batérie oproti mavericks-u (pri tej istej “práci” tam mám zrazu cez 6 aj pol hodiny čiže o skoro 2 (?!) hodiny viac), subjektívne o niečo rýchlejší (13″ mbp, 2012, 256 gb ssd a 8gb ram), na viac som zatiaľ neprišiel :-D

    Akurát neviem prísť na chuť dizajnu ale to je možno vec zvyku a hlavne dosť individuálna záležitosť..
    Inak zatiaľ v celkom v pohode no pre istotu mám na usb-čku inštalačku mavericks-u :))

    0
    0
  7. to crw: kde zijes- iOS 9 jaksi este nie je

    Inac nefunguje mi Airplay – mam Airexpress pripojeny cez airextrem ako na Harmankardony repraky a tlaciaren a stale pyta heslo. Heslo zadam ale nezere ho. Chvilu sa zda ze je OK, v iTunes ikonka zmodra ale po chvili znova pyta heslo a tak dokola. Ma niekto podobny problem? V bete 3 to nerobilo.

    0
    0
  8. Urobil som upgrade a zatial spokojnosť je to sviznejsie omnoho
    Mac mini mid 2011 i5 2,5- radeon 6…..256 MB- 8 G 1600 Cl 9- Ssd intel 330 180G-+500G pôvodná Toshiba
    Este Ze ta ATI ma Dddr5 vlastnej pamäte tie integrovane podľa mna by potrebovali aspoň 2130mhz pamäti systému lebo to môže jemne sekať :)

    0
    0
  9. Yosemite mi “nesedí”. Zdržuje ma a komplikuje prácu. Mal som v MacBooku Air nainstalovaný balík MS Office 2011, po upgrade na Yosemite sa nedajú otvoriť niektoré súbory vo Worde. Alebo sa otvorí a o chvíľu program spadne. Vie niekto niečo o tomto? Ak by bola možnosť vrátiť sa k Mavercks, neváham ani chvíľu…

    0
    0
  10. Nieje to zlé.. Ale ešte je tam veľa čo fixovať.. Pocítil som nepríjemné trhanie systému (Neplynulí chod). Na také niečo nie som u Apple zariadeniach zvyknutý.
    Akoby IRIS nezvládala alebo čo.
    Poznámky – Stalo sa niekomu z Vás zdvojovanie poznámok na Yosemite? Mám tento problém. Napíšem poznámku v iPhone 5S (iOS 8.0.2) a na Yosemite mi ju zobrazí 2-krát. Všetky poznámky čo tam mám sú 2-krát. V iPhone sú pritom len jeden krát.
    Neviete kde by mohol byť problém?

    0
    0
  11. vždy jsem Apple nějak chválil a když to nebyl můj šálek kávy holt jsem zaskřípal zubama… ale teď???
    Nefunguje mi přepínání cmd+tab nabídnutá aplikace do popředí prostě nevyleze, neustále se chce instalovat nový iTunes, který tam už ale je, a o designu se nebudu raději vyjadřovat.. to je opravdu pravěk..

    0
    0
  12. od vcera pouzivam novy system. stahovanie trvalo 20 min, install asi 30 min. zatial spokojnost. Imac late 2009, 3,06 ghz, 8 gb ram. Piaty rok pouzivam imac a vzdy mi dáva novy system pocit ako keby som teraz kupil novy mac.

    0
    0
  13. jaaaaaj sami frflaaaaci…mne sa naopak ta zmena k priblizeniu k iOS velmi paci a aj zmenu docku beriem pozitivne…konecne po tych rokoch…a ziadne zasekavanie ci zdvojene poznamky a ako bolo hore spominane som vobec ani nepostrehol…btw na Handoff netreba parovat iPhone s Macbook ide to samo staci iba mat zapnuty BT na oboch….

    0
    0
  14. v pohode, imac 27, 32 GB pamate, takze ma priestor, widgety v Today pe mna osobne praktickejsie nez cez dashboard, hlavne aplikacie (DTP) funkcne,

    grafika docku mi celkom sedi, ale ked uz sflatovavaju dizajn, preco nechali ikony diskov na ploche v superskeumorfnom tvare ako kedysi?

    jeden problem som predsa len mal – nesiel zvuk po instalacii, riesenie bolo z kniznice – audio – premenovanie zlozky pluginov – restart – znozvu premenovanie – a je to funkcne (navod samozrejme z netu)

    takze tak…

    0
    0
  15. Ahoj,

    me se libi komentare o nakopavani zadku a podobne. Jim podobni lidi nakopavali zadky pri prechodu z Tigera na Leoparda, kdy se dock menil v opacnem smyslu nez ted. Tenkrat kopali do zadku za to, ze u 3D (perspektivniho) docku jsou ikony spatne citelne.

    Pro mne je zmena vzdy prekvapenim, ale s odstupem casu se s ni vetsinou stotoznim. Priznam prechod na iOS7 byl rozpacity, ale pokud vezmu do ruky jeden ze starsich iPadu s iOS5, uz se mi stary design nelibi.

    Ale urcite nechci nikomu nakopavat zadek.

    Safari se mi zatim zda nejpovedenejsi. Setreni mistem. URL vycentrovane.

    Fonty jsou dle meho nazoru take citelnejsi.

    0
    0
  16. @ MilanD som na tom podobne (prvy MBP retina), ale docital som sa, ze si system nieco indexuje (co sa pri cistej instalacii nestane) a moze to trvat par hodin

    0
    0
  17. Handoff mi nefugunuje prijimanie hovorov. Presiel som si uz as 4 tutorialy ako to nastavit, ale prijimanie hovorov mi nefunguje. Handoff mi funguje na volanie, na aplikacie (aj ked si otvorim Safari na iPhone, na macbooku mi vypise, ze som otvoril Chrome), spravy a podobne. Vlastne na vsetko co zatial ma, ale na telefonovanie bohuzial nie. Stretol sa s tym este niekto? Diky

    0
    0
  18. prebehlo par dni a ani za ten cas sa mi nepodarilo urobit z yosemite funkcny OS. na imac mid 2011 27″ to neuveritelne sklbe. Cele som to precistil cim sa da.
    Grafika gui je otrasna, hnusny pastelkovy flat “dizajn” ala nechutny ios7/8, folders som si zmenil, dock este zmenim, ikony coho sa dalo (napr itunes) som zmenil. Ale semafor (close, maximize, minimize) neviem naist.
    Ak viete poradit, budem len rad.

    0
    0
  19. to cdd: semafor menej serie ak v system preferences > appearance nadstavíš
    na graphite nie blue (rozumej červená-žltá-zelená)

    0
    0
  20. Táto kópia aplikácie Inštalátor OS X Yosemite sa nedá overiť. Počas sťahovania mohla byť poškodená alebo pozmenená.

    Vymažte túto kópiu aplikácie a prejdite do obchodu Mac App Store na stránku Purchases, z ktorej stiahnite novú kópiu.

    Prebral som viackrát, inštaloval som viackrát a vždy mi to 4 sekundy pred koncom inštaacie zobrazilo hore uvedené… :-(

    Ďakujem za akúkoľvek radu…

    0
    0
  21. poltvin, pls ako si vyriesil ten problém s ne/otváraním niektorých wordovských súborov? Pp inštalácia OS Yosemite mám podobný problém a som dokonale bezradná :(

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.