SSD disky v nových MacBookoch Air prinášajú oproti minuloročným modelom spomalenie

Zaujímavé výsledky prinieslo testovanie stránok MacWorld, ktoré sa zamerali na porovnanie rýchlosti SSD diskov v nových a minuloročných MacBookoch Air. Zatiaľ čo v oblasti procesorov priniesli nové MacBooky Air mierne zvýšenie výkonu vďaka vylepšeným čipom Haswell, v oblasti úložného priestoru došlo k zhoršeniu. To platí nielen pre model so 128 GB, ale aj pre model s 256 GB. Aj keď zvyčajne sú menšie SSD disky zároveň aj pomalšími diskmi, aj 128 GB disk v MacBookoch Air z minulého roku je rýchlejší ako 256 GB disk v novom modeli.

Disky v nových MacBookoch Air sú oproti minuloročným modelom pomalšie. Zdroj: MacWorld

Na obrázku vidíte časy (v sekundách), ktoré vyžadovali jednotlivé operácie na rôznych konfiguráciách MacBookov Air, ako kopírovanie, zabalenie alebo rozbalenie archívu. Vo všetkých prípadoch sú disky v minuloročných modeloch rýchlejšie a to až dvojnásobne. Treba však podotknúť, že v rôznych modeloch sú použité rôzne značky diskov. Konkrétne v testovaných modeloch boli dva disky značky Samsung, jeden SanDisk a jeden Toshiba.

komentáre
  1. presnejsie by bolo povedat: Apple pouziva SSD od troch? vyrobcov. Podla toho na aky trafite, mozete ocakavat vykon. verim tomu ze ked porovnaju samsung v aire 2013 so samsungom v aire 2014 bude to to iste.

    0
    0
  2. kupujem pocitac za premiovu cenu a neviem,co vlastne kupim? Tak to pekne dakujem, to je ozaj ustretovost voci zakaznikovi …

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.