Samsung predstavil svoju novú vlajkovú loď – Samsung Galaxy Tab S

Samsung predstavil svoj doposiaľ najlepší, najľahší a najtenší (6,6 mm) tablet – Samsung Galaxy Tab S. Disponuje Super AMOLED displejom s rozlíšením 2560 × 1600, ktorý by mal mať oproti LCD lepšie podanie farieb, kontrast a čitateľnosť v exteriéri. Súčasťou tabletu je aj senzor otlačkov prstov, ktorý dokáže odlíšiť až ôsmich rôznych používateľov a poskytnúť im personalizovaný zážitok z jeho používania. Nie je veľkým prekvapením, že jednou z noviniek je funkcia „Sidesync“, veľmi podobná funkcii Handoff predstavenej Applom na WWDC 2014. Vďaka nej môžete napríklad prijať prichádzajúci hovor z vášho smartfónu na tablete a podobne. Na jedno nabitie by mal tablet vydržať 11 hodín. Po softvérovej stránke na Galaxy Tab S nájdete Android 4.4 KitKat s tradičnými nadstavbami od Samsungu.

Tablet je dostupný v dvoch uhlopriečkach – 8,4 a 10,5 palcov, a dvoch farbách – bielej a čiernej. S cieľom dosiahnuť z hľadiska dizajnu „auru luxusu, za ktorou sa budú ľudia otáčať“, je Galaxy Tab S olemovaný zlatou farbou. Menší model začína na 399 USD, väčší na 499 USD. Ďalšie informácie sú k dispozícii na oficiálnych stránkach.

komentárov
  1. Dizajn pekny (az na tu zadnu stranu), parametre super… ale stale je to len dalsi Android. A ten super AMOLED ma tak prekontrastovane neprirodzene farby, ze nie ze “ipad killer”, ale “sietnica killer”. Ved sa na to neda pozerat dlhsie ako 30 minut.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.