Samsung predbehol Apple a predstavil nové 12″ tablety NotePro a TabPro

Zdá sa, že špekulácie o budúcich plánoch Apple spôsobili vznik ďalšej novinky od Samsungu. Špekuluje sa totiž, že Apple plánuje neskôr tento rok predstaviť ďalšiu uhlopriečku pre iPad, ktorá by sa mala pohybovať okolo 12″. Väčší iPad by mal niesť označenie Pro a zaujať by mal najmä profesionálnych používateľov. Samsungu sa takýto produkt podarilo predstaviť skôr, podobne ako hodinky Galaxy Gear. Nový Galaxy NotePro má uhlopriečku 12,2″ s rozlíšením 2560 × 1600, zadný fotoaparát s 8 megapixelmi, predný s 2 megapixelmi, USB 3.0, beží na ňom Android 4.4 KitKat a váži približne 750 gramov. Okrem NotePro je k dispozícii aj TabPro, ktorý sa líši najmä chýbajúcou podporou Samsung S Pen. Ako už tušíte, najväčším problémom je zlá mobilita, tablet sa vám nebude chcieť držať dlho v rukách.

iPad Air pôsobí pri Galaxy NotePro ako iPad mini

Nové veľké tablety od Samsungu budú k dispozícii neskôr tento rok, ceny zatiaľ neboli zverejnené.

Páči sa vám trend zväčšovania smartfónov a tabletov? Ktorá uhlopriečka vám príde v týchto kategóriách ideálna?

komentárov
  1. a mozno je to schvalne ze nechaju vzdy samsung predstavit skor …budu vediet zhruba ohlasi, reakcie a ci by bol zaujem o to iste od apple :) problem je ze IOS sa nehodi do tejto velkosti, uz len asi OSX …

    0
    0
  2. Nepáči sa mi tento trend. Je to len pokus urobiť niečo iné, nové, lebo staré je už okukane. Keby sa aspoň aplikácie k tomu prispôsobovali, ale tie sa prispôsobujú iba zvacsenim, roztiahnutim na plochu, lebo štandardne sú vymyslene pre mobil. Je to zbytočnė. Ale skúšať treba, možno to začnú ľudia kupovať a firmy zbohatnu.

    0
    0
  3. Ak bude iPad pro a bude mat uhlopriecku vacsiu ako 11 palcov tak dufam v dualboot mavericks + ios.

    Inak sa to asi aj da ockavat ked sa teraz bratrickuje android a windows.

    0
    0
  4. 750g drzat dlhsiu dobu v kukach … no nechcel by som a zenske pohlavie az asi obzvlast. 12″ je uz asi prehnane no ak by sa uz tak rozhodli tak urcite s OSX , to by sa uz dalo nazvat iPad PRO.

    0
    0
  5. Ja nemam skusenost s tabletom – androidom, mam skusenost len s iPadmi.Podla mna je iPad rozmerovo akurat.iPad Mini je podla mna velmi maly…A robit v tomto smere nieco mimo tychto dvoch rozmerovv, je len rozsirenim portfolia firmy, skratka podiel na trhu. Predajnostou bud ale formaty iPad a iPad MINI najpredavanejsie.

    0
    0
  6. jak uz to napadlo Mistra v divadelni jednoaktovce Posel svetla:

    “Budeme vyrabet kapesni svitilny taaaaaaaaaaaaaakhle velike!”

    :-)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.