Samsung možno bude konkurovať Apple Pay

Samsung zvykne nasledovať štandard stanovený Applom, pričom novinky často preberá aj do svojich zariadení. Výnimkou možno nebudú ani online platby Apple Pay. Objavili sa totiž informácie, že Samsung vyjednáva ohľadom kúpy start-upu LoopPay. Spolupráca s LoopPay by umožnila využiť NFC čipy v smartfónoch Samsung na platby na bezdotykových termináloch v obchodoch podobne ako Apple Pay na iPhonoch. LoopPay simuluje magnetické prúžky, ktoré sa nachádzajú na platobných kartách, a vysiela ich do bezkontaktných terminálov. LoopPay však nevyžaduje NFC, funguje s každým terminálom, ktorý má prúžok na magnetické karty. Platby by mohli rovnako ako Apple Pay používať snímač odtlačkov prstov, ktorý ponúka Samsung Galaxy S5.

komentár
  1. to snad nie :)
    Typicky pristup samsungu – horlivo nieco rychlo skopirovat, ale je to cele uplne naprd. Odporucam si precitat ako funguje LoopPay (naznacene to je aj v clanku). Ide o obycajnu emulaciu magnetickeho pruzku (vysielanim elektromagnetickeho signalu zo specialnej cievky – v tomto pripade nie NFC! LoopPay vyzaduje specialne puzdro!). Ziadne dohody s bankami, ziadny specialny pristup, ale hlavne – ZIADNA BEZPECNOST! Tento sposob je nebezpecnejsi ako pouzitie klasickej karty s magnetickym pruzkom!
    Tym ze zariadenie vysiela do okolia EM signal (hoci aj slaby), je tento mozne citlivym prijmacom bez problemov odchytit. Navyse tu nie je ziadna enkrypcia, ziadny bezpecny prenos, nic. Vsetky informacie o kreditnej karte ako na podnose su vysielane do okolia. Blahozelam Samsung :)

    Navyse k tomu, magneticke pruzky sa prestavaju pouzivat aj vo svete, u nas to uz zrusili davno (ak ma karta cip, je potrebne ho pouzit – pruzok terminal neakceptuje).
    NFC potom moze pouzit akurat na klasicke bezkontaktne platby ako sa teraz robia prilozenim bezkontaktnej karty, ale to je vec ktora uz davno mala fungovat (zrejme aj funguje, ale rozhodne nie plosne na vsetkych androidoch a NFC-enabled telefonoch)
    Takze toto bude mat na mile daleko od ApplePay. Opat jeden nepodareny pokus Samsungu.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.