Samsung Galaxy S5 bude mať snímač odtlačkov prstov integrovaný v tlačidle

Okrem iPhonu 6 médiá pomerne pozorne sledujú aj špekulácie ohľadom novej generácie hlavného konkurenta, Samsungu Galaxy S5. Hlavnou otázkou je, či dokáže priniesť revolučnú novinku, ktorú iPhone neponúka. S tým, ako sa blíži predstavenie S5, sa upúšťa od divokých špekulácií, ktoré hovorili dokonca o snímači sietnice namiesto snímača odtlačkov. Podľa najnovších správ je aj využitie celej plochy obrazovky ako snímača odtlačkov prstov v prípade Galaxy S5 prehnaným očakávaním. Novinka by podľa všetkého mala byť inšpirovaná iPhonom 5s, a teda prinesie snímač odtlačkov prstov v spodnom mechanickom tlačidle.

Zostane Galaxy S5 verný plastu? Zdroj: TechCrunch

Na rozdiel od iPhonu 5s však bude tento senzor vyžadovať, aby ste po ňom prešli prstom, nestačí ho teda stlačiť ako v prípade iPhonu 5s. Samsung údajne posunul zabezpečenie poskytnuté touto technológiou softvérovo ďalej, a bude tak možné napríklad zabezpečiť citlivé údaje či aplikácie zabezpečením, ktoré bude vyžadovať odtlačok prsta majiteľa.

Z hľadiska technických parametrov pôjde opäť o posun vpred. Očakáva sa 5,2″ displej s vysokým rozlíšením (S4 má 5″ a 1080 × 1920 pixelov), vylepšený fotoaparát, dlhšia výdrž batérie a nižšia cena. Galaxy S5 zrejme po prvý raz uvidíme na Mobile World Congress 2014.

komentárov
  1. Osobne si myslim, ze iPhone si zato, ze ludia kupuju tieto napodobeniny a kopie moze sam, pretoze, keby nasadili akresivnejsiu cenovu politiku, na 1ks by sice zarobili menej, ale v konecnom sucte by to bolo viac…takto ludia vdaka tomu, ze Samsung len kopiruje a nevymysla kupia Samsung, pretoze, kto vyraba len to, co uz niekto vymyslel moze ceny nastavit vzdy nizsie, kedze zakaznik plati len za vyrobu, nie za napad

    0
    0
  2. Nechcem tu nadavat na iphone, je to pekny fon, ale dla mojho nazoru, trocha zaspal dobu. Mal som 5ku mozno dva mesiace, ale v porovnani s Ťamťungom, ako tu mnohi hovoria sa to neda porovnat. Teraz mam S4 a nemozem si stazovat. iP 5S v podstate nic prevratne nepriniesol. Rovnako maly display a dokopy ziadne nove funkcie a cena pre vacsinu ludi nedostupna, ale ved ok, to je applacka politika. Strcia tam 64GB pamat a pytaju za to 270 EUR viac ako za 16GB verizu, to je kua draha pamat. Za 270 ecom mam slusny 500GB SSD disk. Ale ok, kazdy ma na to iny nazor.

    0
    0
  3. ak iP6 neprinesie väčší display tak ostávam pri mojej 5..

    otázka je čo by spravila nižšia cena s predajom ip. podľa mňa aj samsung má ešte dostatočnú vatu a tak by akurát obe firmy znížili ceny a viac tel. asi už nepredajú…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.