Retina 5K iMac – ako je na tom s výkonom v porovnaní s klasickým iMacom a Mac Pro?

K novým produktom od Apple neodmysliteľne patria aj testy výkonu. Databáza Geekbench už obsahuje aj testy výkonu najinovatívnejšieho produktu, ktorý Apple na ostatnom podujatí predstavil, Retina 5K iMacu. Jeho základný model je v porovnaní s rovnakým modelom bez Retiny, iMac Late 2013, len mierne výkonnejší. Retina 5K model má 3,5 GHz Core i5, štandardný model 3,4 GHz Core i5, a tak sú malé rozdiely pochopiteľné. Iná situácia však nastáva, ak sa rozhodnete pre najvyšší model s procesorom Core i7 s taktom 4,0 GHz. Tento Retina 5K iMac už prekonáva aj základný model Mac Pro, ktorý má štvorjadrový procesor Xeon E5 s 3,7 GHz. Samozrejme, na vyššie modely Mac Pro je už inak špičkový Retina 5K iMac pomalý.

komentáre
  1. Ako rychlo sa nove produkty ako napr iMac zvyknu dostat na Slovensko do mZone ci iStyle?
    zaujimala by ma aj hlucnost tohto stroja, nejake skusenosti so sucasnym modelom?

    0
    0
  2. iMac nie je skoro pocut ani pri uplnom tichu. ja nakupujem v tracocomputers avion mam to aj najblizsie ale pridu mi aj najlepsi.

    0
    0
  3. nie je poznat, ci je iMac zapnuty (s vypnutym displejom) alebo ci je vypnuty. Jeho zvuk registrujem len v noci ked vsetci naokolo spia a nehra ziadna hudba. A aj to len velmi slabo. (model late 2012)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.