Projekty na Kickstarteri vyzbierali už vyše miliardy dolárov

O stránkach Kickstarter sme na MacBlog.sk opakované písali v súvislosti so zaujímavými začínajúcimi projektmi. Ich cieľom je poskytnúť priestor rôznym start-upom na to, aby mohli získať dostatok finančných prostriedkov na uskutočnenie svojho biznis plánu. Stačí, aby prostredníctvom Kickstarteru zverejnili svoj produkt, projekt, plány a ceny, a potenciálni záujemcovia môžu začať prispievať. Zvyčajne si za príspevok priamo predobjednajú daný produkt. Nejde síce o veľké čiastky, no pri veľkom počte záujemcov sa už dá nahromadiť dostatočný kapitál. Ak sa podarí vyzbierať cieľová suma, spoločnosti spustia výrobu a podporovatelia budú medzi prvými, kto sa dostane k novým produktom.

Atraktívne projekty môžu získať potrebný kapitál aj bez veľkého podporovateľa. Zdroj: Cult of Android

Atraktivitu tohto nápadu potvrdzuje aj štatistika. Suma príspevkov na zaujímavé projekty totiž na Kickstarteri presiahla miliardu USD. V tomto čísle sú zahrnuté všetky projekty, vrátane tých, ktoré (ešte) nedosiahli svoju cieľovú sumu. Celkovo bolo úspešných už vyše 57 tisíc projektov. Ani samotný Kickstarter však neodchádza naprázdno, z každého uskutočneného projektu dostáva 5 % províziu. Najviac podporujú nové projekty prispievatelia z USA, pričom mnohí prispievajú hneď na niekoľko projektov naraz.

komentáre
  1. Ak sa nevyzbiera, tak sa prispevok odosiela zpet prispevateli. Tedy: pokud zaslete $10, nevybere se cilova castka, prijde vam zpet $10.

    0
    0
  2. Pre vsetkych ktori naleteli kopancovej stranke posielam prosbu o zaslanie prispevku aj na moj novy fartstart project, novu verziu 3.0 kvalitnych fart vzoriek mozete stiahnut z nasich novych stranok nasaj.sk

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.