Prečo ešte Apple oficiálne nepotvrdil akvizíciu Beats Electronics?

Od prvých správ o akvizícii spoločnosti Beats Applom prešli už dva týždne. Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by zdroje ako The Financial Times či Re/code nenaznačovali, že vyjednávania sú na konci a čoskoro by malo nasledovať aj oficiálne oznámenie. Do dnešného dňa sa tak nestalo. Akvizíciu pritom potvrdil v kontroverznom videu aj samotný spoluzakladateľ Beats, Dr. Dre, ktorý v ňom tvrdil, že sa vďaka nej stane prvým hip-hopovým miliardárom. Práve výstredné video, ktoré nezapadá do kultúry Apple, môže byť jednou z príčin zdržania celého procesu. Apple toto video údajne rozzúrilo.

~~Je toto video jednou z príčin zdržania akvizície Beats Electronics Applom?~~

Informácie o akvizícii sa navonok dostali zjavne príliš skoro a Apple má ďaleko od jej uzatvorenia. Problematickou oblasťou je zrejme aj rozdelenie úloh pre spoluzakladateľov Beats. Jimmy Iovine a Dr. Dre majú podľa niektorých zdrojov dostať plnohodnotné vedúce pozície, no do úvahy prichádza aj pozícia permanentných poradcov. Pre Apple ide o najväčšiu akvizíciu v histórii, a tak vyžaduje svoj čas. Zároveň je možné, že predčasná medializácia spolu s vyjadreniami Dr. Dre Apple odstrašili a z akvizície nakoniec nič nebude.

komentárov
  1. Bože, to je lolomangeles načo sa chvastal na verejnosti, že bude prvý hip-hopový miliardár? Bolo mu to treba? Ešte nakoniec z toho nič nebude :D

    0
    0
  2. Co je na druhotriednych hiphopovych sluchatkach take skvele ze to ma byt najvacsia akvizicia Apple? To je tak malo hifi znaciek vyrabajucich naozajstne sluchatka? Alebo len nevedia kde utopit tak lahko ziskane prachy?

    0
    0
  3. ta akvizicia nebola o tych druhotriednych hiphopovych sluchatkach ale o ich rozsirenej hudobnej streamovacej sluzbe, ale to nejaky druhotriedny komentator nemoze vedet kedze si “beats” zaskatulkoval ako znacku od ktorej si 90% produktov nemoze dovolit :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.