Pozrite si najdôležitejšie novinky v iOS 8

V stredu večer Apple podľa plánu vydal dlho očakávanú novú generáciu svojho mobilného operačného systému iOS 8. Ak teda máte iPhone 4s, iPad 2, iPad mini alebo iPod touch 5. generácie, aj vy si môžete vyskúšať, aké novinky Apple prináša. Ako to už býva, nových funkcií a vylepšení je mnoho, no na väčšinu z nich sami hneď neprídete. Odporúčame si preto pozrieť nasledujúce videá, ktoré pripravili stránky MacRumors.com, a postupne prechádzajú tými najdôležitejšími novinkami v iOS 8. V prvom videu uvidíte interaktívne notifikácie, vylepšenia v Messages, nové widgety, Photo library, Health aplikáciu, nové klávesnice a podobne.

Druhé video sa venuje skrytým funkciám, ktoré prišli s iOS 8. Uvidíte tak zadávanie údajov pri online platbe jednoducho odfotením platobnej karty, podrobnosti v aplikácii o počasí s dátami od Weather Channel, lepšiu ochranu súkromia na Wi-Fi sieťach, rýchle odkazy na obľúbené kontakty, spustenie Siri na diaľku (stačí povedať „Hey Siri“, keď je iPhone v nabíjačke), skrývanie fotografií, čiernobiely režim, spotrebu energie jednotlivými aplikáciami.

Apple s iOS 8 prináša aj novú aplikáciu Tips, ktorá sa vám objaví po aktualizácii objaví na ploche. Práve tu môžete hľadať ďalšie tipy a triky pre používanie vášho iOS zariadenia. Popis noviniek v iOS 8 nájdete aj na oficiálnych stránkach.

komentárov
  1. NESŤAHOVAŤ !!!
    Včera sme s v rodine aktualizovali iOS7 – na tento novší iOS8.(5C a 5S)
    Keď už úplne každá aplikácia prešla v novom iOS8 aktualizáciou z Appstore tiež, uistil som sa že všetky nastavenia sú v pôvodnej podobe.

    Dnes ráno som vybavil každodennú rutinu (prešiel mail, FB a podobne) – asi na 95% podobne ako každý deň…

    Zhrozil som sa, keď po asi hodine som zo 100% nabitej batérie neuvidel ako obvykle približne 85%, ale blikala mi výstraha 10% !!!
    Pre kontrolu znovu nabitá batéria na 100% – odpojené z nabíjačky, po hodine NIČ nerobenia 89% !!!! JE TOTO MOŽNÉ ???

    PS: na 5C detto – takže to nie je chyba mobilu !!!

    ČO s tým ???

    0
    0
  2. Odkedy som zaktualizoval v stredu na iOS8, neviem sa na iPade prihlásiť k iMessages, FaceTime, nie vždy sa podarí sa prihlásiť ani na iTunes alebo App Store. Vždy odo mňa trikrát vypýta heslo a napokon vypíše, že je nesprávne. (Aj keď je správne).
    Môže byť chyba v iCloud serveroch? Má tiež niekto takéto problémy?

    0
    0
  3. Takze par postrehov… zariadenia iPhone 5s a iPad Air.
    iPad – v safari prehodili zalozky na lavu stranu, takze na novo si zvykat, ale co je horsie ked clovek na nejaku klikne nezavru sa, ale zas treba kliknut na tlacitko.
    iPhone – asi najhorsie je spojenie iPhone a Orange… a kedze tu uz mame uzasne LTE sup ho aj do nastaveni… takze ak ste predtym mali moznost vypnut 3g, teraz je miesto toho moznost vypnut LTE, ale samozrejme 3g sa uz vypnut neda… V reale to vypadalo vcera tak, ze ked som bol na biku, tak sa mi kusok od “civilizacie” 3g samo nevyplo, ale rovno som bol bez signalu… Dalsou vecou co sa mi uplne prestavilo boli hlasenia, ale to sa ta zvladnut… priebezne pridam dalsie postrehy… app baterka funguje uplne normalne ako keby ste mali cely den zapnute 3g…

    0
    0
  4. Ja teda nemám vyššie menované čudá na mojom iPade(4.gen) ale lezie mi na nervy keď mi vyskakuje hláška cca raz za hodinu že “nie je nainštalovaná sim karta” toto mi robilo len pri štarte systému a teraz mi to vyskakuje skoro stále ani nemusím reštartovať iPad }:-(

    0
    0
  5. TO – OPIUS: kazdopadne ti neporadim. Clovek je tvor zvedavi. Ja mam 5s (uz 2 kedze jeden mi ukradli) a ipad 3.
    Tiez som rozmyslal aktualizovat ale ked vidim co pises tak sa na to asi zatial vys.am . Priorita pre mna je rychlost a vzdy hovorim ze oni si mozu inovovat co chcu ale pokial nezlepsia vydrz baterie tak ma to neohuri. Toto co ty pises som zazil bezne na SAMSUNG galaxy. niekedy som vytihol z nabijacky a ked som bol v praci kde som nemal signal tak mi telefon za 1-2h padol z 100% na 0% baterie.

    Zatial by som nestahoval je tam len par noviniek v porovnani z ios7 takze za tu cenu to nestoji.

    0
    0
  6. Kvoli moznym chybam vzdy cakam asi mesiac pokial si updatnem system. Vzdy su tam nejake “muchy”, ale do mesiaca to aj vzdy napravia.

    0
    0
  7. nevim co mate za baterky a hesla ale ja som stiahol a vsetko funguje(ip 5), baterka je uplne rovnako na tom, a ziadny problem som nepocitil ako ja ani priatelka co si dala ios8 aj na ip 5S aj na ipad 2 :)

    0
    0
  8. Opius, skus si povypinat osviezovanie aplikacii na pozadi. Tie pristupuju
    k GPS a sosaju baterku. Tiez vypinaj v appkach pristup k tvojej polohe, aj ked su
    appky na pozadi. Toto aj mne neskutocne zralo baterku.

    Inac iOS8 som si hnedv stredu nainstalovala spokojnost.
    Slape ako ma. Uz sa neviem dockat OS Yosemite kvoli telefonovaniu
    cez Mac :)

    0
    0
  9. Volajako zastali komenty. Mam 5S a neviem ci mam ist up alebo radsej nie.
    Inak tie problemy s prihlasovanim (najma do postovych serverov) mam aj ja na iOS7. Casto sa mi stava ze napriek spravnemu heslu vypise chybu. Stretol sa s tym este niekto ?

    0
    0
  10. Baterka v riti. Neuveriteľné rýchlo ide dole. Vypnutá wifi, dáta, bluetooth a telefón večer skapal a to som spravil možno 10telefonátov a poslal 10 správ. lol, epic fail

    0
    0
  11. Pokojne STAHOVAT :-) … pozdravujem opiusa ….. vsetko funguje samozrejme ako ma (na mojom 5S) dokonca sa mi zda ze bateria si s iOS 8 rozumie lepsie ako so sedmickou

    0
    0
  12. Je v novej aktualizacii aj obraz v obraze? tym myslim ze pouzivam 2 aplikacie naraz alebo nieco podobne ako ked na pocitaci mam naraz: v jednom okne zapnute video a v druhom napr internet.?

    0
    0
  13. nejde zmenit tlacitko 3G tzn. nemozte manualne nastavit edge. ale toto sposobuje nastavenia operatora!!! konkretne nastavenia Telekom 15.6 este ide manualne prepnut do edge, ale od dalsich verzi az po dnesnu 18.1 verziu uz tlacitko na prepnutie budete hladat marne. nevyhody: 1.slabsi signal=caste hladanie siete= vyssie vyzarovanie SAR 2. vysia spotreba baterky. 3. mozne pady hovorov ak cestujete v oblasti s kolisavym pokrytim 3G.

    operator sa z toho vyzuva vyhovara sa na update iOS, ale my vieme, ze je v jeho silach to napravit. keby chcel :D

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.