Pozrite si laboratórne testy ohybnosti nových iPhonov a jeho hlavných rivalov

Ako pri každom novom iPhone, aj v prípade iPhonov 6 a 6 Plus sa médiá a konkurencia snažia objaviť čo najviac nových senzácií, ideálne v súvislosti s nejakými závažnými chybami. Nové iPhony posúvajú možnosti dizajnu ešte ďalej a sú ešte tenšie ako predchádzajúca generácia, pričom rozmery displeja narástli, to všetko za použitia hliníkového tela. Nie je preto veľkým prekvapením, že netrvalo dlho, a titulky začali vypĺňať správy o tom, že sa iPhone 6 ohýba vo vrecku. Apple na túto internetovú bublinu zareagoval vyhlásením, že napriek miliónom predaných kusov (rekordných 10 miliónov za prvý víkend) sa na tento problém sťažovalo len 9 ľudí. Aj ručné testy však ukázali, že pri vynaložení dostatočnej sily je skutočne možné iPhone ohnúť, najmä väčšiu verziu 6 Plus.

Teraz sa na celý problém pozreli v laboratóriu testeri z Consumer Reports. iPhone 6 porovnali s hlavnými konkurentmi ako HTC One M8, Galaxy Note 3, LG G3, a zároveň aj predchodcom, iPhonom 5. Všetky telefóny boli na dvoch miestach podložené a na treťom na ne bola vyvíjaná sila.

Výsledky mnohých prekvapia. iPhone 6 Plus je napriek väčšiemu telu pevnejší ako iPhone 6 a deformovať sa začne až pri sile 40 kg, displej sa od puzdra oddelí pri 50 kg. iPhone 6 sa začína deformovať pri približne 32 kg, od puzdra sa displej oddelí pri sile 45 kg. iPhone 5 sa deformoval pri 59 kg, rozpadol sa pri 68 kg.

Z konkurencie vyšiel najhoršie smartfón HTC One M8, ktorý má k luxusnému dizajnu iPhonov najbližšie. Deformoval sa pri 32 kg, rozpadal sa pri 40 kg. LG G3 sa deformoval a zároveň aj rozpadol pri 59 kg. Galaxy Note 3 odolával až do 68 kg keď sa deformoval a zároveň aj rozpadol.

Zatiaľ čo iPhone 6 a HTC One M8 fungovali aj po deformovaní a oddelení displeja od puzdra, Note 3 prestal v tom momente fungovať.

A čo z tohto testu vyplýva pre zákazníkov? Žiaden z týchto telefónov nemá závažné konštrukčné nedostatky a žiaden nie je nezničiteľný. Pri bežnom používaní by ste však nemali mať absolútne žiadne problémy s ich ohýbaním.

komentárov
  1. Po antennagate a purplegate dalsia splasknuta bublina “bentgate”.

    Skor by ma zaujimalo, kedy mi mobilny operator noveho ufona ponukne. Vie to niekto?

    0
    0
  2. @ zittrone – žádná splasklá bublina ! :) Rozbít se dá i tank.
    Ale pokud Samsung potřebuje téměř na ohyb o 100 % vštší sílu to je snad pořádný rozdíl ne ?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.