Ponúka iPad Air 2 najlepší displej na trhu?

DisplayMate priniesli ďalšiu podrobnú analýzu nových displejov od Apple, tentokrát tých, ktoré nájdeme v iPade Air 2 a iPade mini 3. V prípade iPadu Air 2 si obrovskú pochvalu odnáša nový antireflexný povrch, ktorý redukuje odrazy a výrazne zlepšuje čitateľnosť. Podľa DisplayMate sú odrazy redukované až v pomere 3:1 oproti väčšine ostatných tabletov a smartfónov (vrátane predošlých iPadov) a 2:1 oproti najlepším displejom v tabletoch a smartfónoch (napr. iPhone 6). V oblasti nežiadúceho odrážania svetla teda ide o veľký pokrok, avšak v ostatných aspektoch je displej približne rovnaký ako v iPade 4. generácie a mierne horší v porovnaní s iPadom Air. Má totiž o 8 % nižší jas a o 16 % nižšiu energetickú efektivitu ako iPad Air. Ide zrejme o kompromisy, ktoré prinieslo extrémne tenké telo tabletu. iPad mini 3 je v oblasti displeja skôr sklamaním a konkurencia ako Amazon, Google či Samsung ponúka v týchto uhlopriečkach lepšie displeje. Podobne na tom však bola aj predchádzajúca generácia.

komentár
  1. Stale som si kupoval novinky od apple ale teraz uz nebudem..skoro ziaden pokrok..tie aktualizacie a chujoviny uz ma prosukty od apple neberu ako niekedy a to mam vsetko apple

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.