Podiel iOS vo svete mierne klesol, Android zvyšuje svoj náskok

Najnovší prieskum od Kantar Worldpanel sa zameriava na podiel mobilných operačných systémov na smartfónoch predaných vo svete za obdobie od októbra do decembra 2013. V tabuľke máte možnosť vidieť aj porovnanie s rovnakým obdobím spred roka. Je zrejmé, že podiel Androidu na kľučových trhoch stúpa, vďaka čomu sa zvyšuje aj jeho náskok oproti ostatným systémom. Na druhom mieste je iOS, pričom podiel tohto systému na trhu mierne klesá. Ako zvyčajne pri týchto porovnaniach, aj tu si treba uvedomiť, že zatiaľ čo iOS je na iPhonoch, Android je na neporovnateľne väčšom množstve smartfónov. Je tak logické, že podiel iOS musí klesať. Na druhej strane štatistiky, ktoré porovnávajú podiel jednotlivých smartfónov na trhu, hovoria v prospech iPhonu.

Zaujímavé je aj porovnanie európskeho a amerického trhu. Na oboch už vedie Android, avšak v európskej päťke má iOS podiel 18,5 %, zatiaľ čo v USA 43,9 %. Android má v EU5 68,6 %, v USA 50,6 %. Ostatné platformy výrazne zaostávajú, najviac sa darí Windows Phone, ktorý má v EU5 až 10,3 %.

komentáre
  1. Nerozumiem jednej veci, preco ked apple lame rekordy v predajnosti iphone5s , tak jeho podiel klesa.

    A k tym neobjektivnym smiesnym statistikam sa mozem len zasmiat, ked si vezmeme ze z celosvetoveho percentualneho vyjadrenia obyvatelstva su 20-30 % aktivny , business, podnikatelia tak tomu pomeru aj rozumiem . V amerike to je viac len koli cene aku ponukaju operatori, tu v europe o tom ze android mate v kazdej zapalkovej krabicke ktoru vacsina (deti, seniori, studenti) pouzivaju tak na napisanie sms,

    Keby skusili urobit statistiku typu najpouzivanejsia kamera na smartfone, najbezpecnejsi mobil, mobil ktory pouzivaju odbornici, artisti, business, tak by mal android do 5%.

    HOVORIM O pouzitelnosti.

    a posledna vec, jeden moj znamy , telefonny specialista, vlastni obchod s mobilmi, sa mi vysmieval pred 2 rokmi ze iphone aka blbost, aka ikona, a mal svoje htc a bol hrdy, DNES? este aj svojej frajerke kupil iphona :)

    prajem krasny den

    0
    0
  2. Tak ja som prešiel pred niečo viac ako pol rokom na android. Konkrétne z iPhonu 5 na HTC One a som nad mieru spokojný. Momentálne si neviem predstaviť, že by som sa vrátil. Možno ak by ponúkli väčší display (4,7-5 palca).

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.