OWC predstavil 128 GB RAM pre Mac Pro, o 350 USD lacnejšie ako konkurencia

Transcend bola prvá spoločnosť, ktorá priniesla možnosť rozšíriť pamäť RAM nových Mac Pro na 128 GB, teda dvojnásobok oficiálneho maxima podľa Apple, ktorým je 64 GB. Ceny boli zverejnené dodatočne, rozšírenie pamäte na 128 GB stojí až 2480 USD. Aj keď táto investícia sa profesionálom, ktorí tento výkon skutočne využijú, určite rýchlo vráti, dobrou správou je, že OWC teraz predstavil svoje vlastné, lacnejšie riešenie. 128 GB od OWC stojí 2130 USD, teda o 350 USD menej. Výkonnostne sú na tom pamäte od OWC rovnako, a teda oproti pamäti 64 GB musíte počítať s istým znížením rýchlosti, keďže 128 GB beží na 1066 MHz kvôli obmedzeniam čipsetu od Intelu, zatiaľ čo 64 GB beží na 1866 MHz. Mierne obmedzenie rýchlosti je však viac než vykompenzované dvojnásobnou pamäťou, a je zanedbateľné aj vďaka technológiám, ktoré OWC používa pre zrýchlenie svojich pamätí.

Pre bežných majiteľov Mac Pro sú k dispozícii aj menšie pamäťové moduly, ktoré výrazne lacnejšie ako priamo od Apple. Zaujímavým spôsobom, ako ušetriť, je kúpiť Mac Pro v konfigurácii so základnou pamäťou, a dodatočne ju rozšíriť podľa potrieb, čím môžete ušetriť desiatky až stovky EUR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.