OS X Yosemite priniesol problémy s Wi-Fi pripojením,

Najnovšia generácia operačného systému pre Mac, OS X Yosemite, priniesla množstvo noviniek, no ako s každou veľkou softvérovou novinkou, ani OS X Yosemite sa nevyhol množstvu problémov. Závažným problémom, ktorý „vznikol “:http://www.pcworld.com/…roblems.html mnohým majiteľom Macov po nainštalovaní OS X Yosemite, je nefunkčné pripojenie k Wi-Fi sieti. Netrvalo dlho a o tomto probléme sa začalo vo veľkom diskutovať aj na oficiálnych fórach podpory Apple a na mnohých iných zákutiach internetu. Aj keď existuje množstvo “overených“ trikov, ako problém vyriešiť, pravdou je, že doposiaľ nie je známe, čo problém spôsobuje, a neexistuje ani riešenie, ktoré by pomohlo všetkým používateľom.

Nie je zrejmé, či ide o chybu v samotnom OS X Yosemite, alebo len zmeny v tomto systéme odhalili iné nedostatky vedúce k problémom s Wi-Fi. Jediným spoločným menovateľom nespokojných používateľov je, že Wi-Fi pripojenie prestalo fungovať po nainštalovaní OS X Yosemite. Príznaky sú rôzne – od úplne nefunkčného pripojenia, k pomalému internetu až k neustále padajúcemu spojeniu. Apple sa k problému zatiaľ oficiálne nevyjadril.

Problém s Wi-Fi pripojením sme s OS X Yosemite zaznamenali aj my. Na Retina Macbooku Pro prestalo fungovať pripojenie k internetu na jednom z troch miest, kde sa pravidelne pripájame k internetu cez Wi-Fi sieť. Mnohé „overené riešenia“, ktoré sa zatiaľ objavili na internete, nefungujú a problém nie je ani v samotnej Wi-Fi sieti. Ostatné počítače, iOS zariadenia ani spomínaný rMBP so spusteným Windowsom nemajú žiaden problém s pripojením.

Zaznamenali ste problémy s Wi-Fi po nainštalovaní OS X Yosemite aj vy? Podeľte sa o svoje skúsenosti v diskusii pod článkom.

komentárov
  1. Mám MBR a po nainštalovaní Yosemite pripojenie zlyhávalo do 30s. Riešenie je jednoduché: Systémové nastavenia > Sieť > ozubené koliesko > Nastaviť poradie služieb: Wi-Fi musí byť prvé v poradí. Odvtedy žiadny problém s Wi-Fi.

    0
    0
  2. Ja mam problem s wifi aj na mojom ipad air po inštalácii posledného iOS. Mam doma aj ipad 3 a ten so sedmičkou na tej istej wifi problem nemá. Na iPade pomôže iba reštart. Potom wifi na nejaký cas funguje bez problému.

    0
    0
  3. Na synovom Mac Mini po inštalácii Yosemite funguje Wifi veľmi zvláštne. Najprv nechcel nájsť našu domácu sieť, aj keď všetky okolo rozoznal v pohode! Po niekoľkých reštartoch som ju nakoniec našiel, ale musel som to urobiť na mojom admin účte. Akonáhle prejde syn na svoje užívateľské konto, spojenie s routerom je normálne, ale internet mu ide len chvíľu alebo vôbec. Po prechode na admin konto funguje všetko ako má!? Router máme AirPort Extreme.
    Vyskúšal som rôzne riešenia z internetu, ale nič nepomáha! Ostatné zariadenia s OS X a iOS nemajú problém.

    0
    0
  4. Zatial som neupgradoval a asi ani nebudem az kym nebude von 10.10.1
    To co Apple predvadza v poslednej dobe je smutne (iOS 8 problemy: hlavne bluetooth na mojom iP 5s + iba dobiehanie konkurencie; Mac Mini “upgrade”; teraz OS X 10.10 …).
    Stale je to asi najlepsia volba na trhu, no pride mi, ze uz je to masovka na cisla. A inovacie a to, co Apple robilo Applom sa akosi straca… skoda.
    ph

    0
    0
  5. mne po nainštalovaní Yosemite na rMBP nefungovalo prakticky nič, všetko pomalé, zalagované, počítač mal väčšiu teplotu ako obvykle, tak som radšej spravil downgrade na Mavericks

    0
    0
  6. Mam MBP Retina a s wifi nemam ziaden problem.Za to s Yosemite mam zopar inych problemov a to trhave animacie popripade padanie a mrznutie aplikacii.Najhorsie co sa mi zatial par krat udialo bolo uplny pad systemu.(aktualizovane z Mavericks ako upgrade cez App Store)

    0
    0
  7. yosemite je pomaly OS a este aj hnusny. Silne neodporucam, pokial nechcete nove featury.
    Bohuzial pomaly aj po cistej instalacii. Nie pomalsi, co by sa dalo cakat, ale vyslovene pomaly.

    0
    0
  8. Na iMacu som to vyriešil vypnutím bluetooth. Všetko potom funguje ako má. Samozrejme som mjsel zabudnúť na magicmouse a wireless klávesnicu. Čakám na update.

    0
    0
  9. Mne na MacBook Pro 15 midl-21012 sa priojenie wifi neprerusi. Prerusi sa mi len internetove spojenie. Musim vypnut/zapnut wifi v macu a potom internet zase ide a potom zas niekedy skape…objavuje sa to rozne…s poslednym yosemite si uzivam jedna radost.
    TM mi odpalil uz jeden harddisk a na druhom white 2009 mam zrazu nieco s kernelom a nejde nacitat osx. Po prihlaseni sa restartuje vkuse. Mozem zas len clean install. Nefunguje mi ani prijimanie hovorov na Pro (len prijimanie nefunguje). Kopec problemov len, posledny tyzden sa kazdy den venujem OSX a snazim sa riesit problemy..hanba im

    0
    0
  10. mne to prestalo funngovať na MBA po aktualizácii niakeho ovládača thunderbolt ethernet (v týchto dňoch) = dostal v nastaveniach na 1.miesto – neviem či to má spojitosť. Zatiaľ som to vyriešil tak, že som wifi pripojenie vymazal (mínuskom) v nastaveniach a ešte raz ho pridal a je pravda, že wifi sa dostalo na 1.miesto v poradí a odvčera to už ide. Ten thunderbold ethernet som v živote nemal zapojený.

    0
    0
  11. Ja som problém s WiFi nezaznamenal, riešil som upgradeom z Mavericksu, imac27″ mid2011, net mám cez airport extreme ac-> airport 1gen -> imac

    0
    0
  12. skuste pozriet na akom kanaly vase wifi vysiela, napr na linuxoch je casty problem, ze ovladac nevidi 13-ty wifi kanal, toto je podobny system. tak len taky tip :)

    0
    0
  13. vyskusajte zmenit v nastaveni pripojenia network-hardware MTU: custom, port 1453
    toto bola posledna vec ktoru som skusil, zda sa ze to pomohlo (aspon mam ten pocit), aj ked samozrejem to moze byt vysledok vsetkych tych pokusov o fix co som robil

    0
    0
  14. skuste vymazat v sietových nastaveniach známe WIFI siete zo zoznamu používaných WIFI sieti. mne to problém vyriešilo a už sa mi pripaja bezchybne.

    0
    0
  15. k tomu sa asi neda napisat nic ine, len bravo apple, stale viac a viac sa zacinas podobat microsoftu

    Zrejme dalsi dovod preco este ostat na 10.9.x, alebo 10.8.x

    0
    0
  16. Ahojte, problémy som riešil od kedy som nainštaloval Yosemite, zbadal som to hneď lebo mám cez WiFi Capsulu :(. Dlho som hľadal chybu u seba ale potom som otvoril fóra a je tam toho veľa. Najviac mi pomohlo reset radiča : http://support.apple.com/kb/HT3964?viewlocale=cs_CZ&locale=en_US (mám MBP Retina 2014) ale aj tak to nebolo ono. Veľa užívateľom pomohlo ako som čítal kompletné zrušenie WiFi v sieťach, reštart MBP atd https://discussions.apple.com/thread/6601963 je tu toho veľa … ale úplne to problém nerieši. Píšem to tu, lebo to možno niektorým pomôže … tak som si kúpil pár TPlink na 230V a čakám na opravu od Apple :(

    Dnes som si chcel z Time Machine obnoviť súbor a to je teda riadny výbuch čo to robí, schválne si to niekto skúste pustiť na svojom MBP …

    0
    0
  17. Macbook Pro 2008, s WiFi na Yosemite ziaden problem. Problem akurat s plynulostou animacii a najhorsie problem je Safari a videa na nom. U drvivej vacsiny prehravanych videi cez Safari ide obraz o 2-3 sekundy pomalsie nez zvuk, nechapem preco… ze by novy HTML5??

    0
    0
  18. Ja mam tiež problém s Wifi , kúpil som si MB AIR asi pred 3 týždňami pokiaľ som tam mal starý OS všetko išlo na 100%.Teraz mam taký problém že mam doma 20Mb pripojenie ale ide mi len max 2-3Mb na MACu. Keď si zoberiem dcérin Notebook (Toshiba) všetko ide jak má. A na iMacu sa vôbec nepripojí musím ísť cez repeater.

    0
    0
  19. Ach jo pánové to se opakuje v každém novém upgrade. Už jsem to tu psal . Wifi ještě nikdy na macích nejelo spolehlivě !! Je to stále se opakující chyba.
    Bohužel

    0
    0
  20. Maylo, ani po zmene nastavení to nefunguje. musim fungovat bez bluetooth – tam kde je rýchly net tak pomalsi net nepostrehnem, ale doma sa to s bluetooth nedá

    0
    0
  21. Zial, musim sa pripojit k vacsine nespokojnych… po upgrade iOS na 8.x.x kolise neuveritelne rychlost download cez wifi na oboch iPhonoch v domacnosti /5S aj 6/ od 0,2 az po 100Mb/s.. predtym drzala stabilne okolo 100.. (cez Airport Extreme)..to iste na iPad Air a od install Yosemite uz rovnaky problem aj na Mac mini 2012..
    katastrofa..pomoze len restart pristrojov docasne..

    0
    0
  22. Ja mam problém, na jednej wifine bez problémov, na druhom routri nepridelí ip, skúšal som všetky doporučene workaroundy. Mbpro 2012 mid. Ostatné zariadenia na problémovom routri fičia.

    0
    0
  23. Ja mám MBA mid 2011 a všetko bez problémov. To isté pri prechod na ios 8. Čo sa týka dizajnu, tak to je čisto subjektívna záležitosť, takže bez komentára. Nové funkcie potešili.

    0
    0
  24. tento problem sa vyskytoval uz v prvej public beta verzii yosemite a nasledne.. ono to po urcitom case(dlhsom) same nabehne, ale komu by sa chcelo cakat, ze? postihnute su masiny s 802.11an wifinami.. kto ma 802.11ac by mal byt bez problemu.. pripojenie ako take je aj funkcne, rozumej opingas ipadresu, ale nefunguje prekladanie dns.. takze nie je ani tak samotny problem s wifi ako skor so sluzbou dns v systeme.

    0
    0
  25. kto ma cas sa “bavit” s bugmi na novych os (jedno ci winshit al osx), nech stahuje prvy tyzden po vyjdeni. vzdy je to o tom istom, ze to podla mna spravi len magor ;)

    0
    0
  26. Mam macbook alu 2008, len tak na skusku som nahodil yosemite a uz tam ostane, problem nie je s nicim, wi fi funguje, aplikacie sa na pocudovanie spustaju rychlejsie…akurat sa trochu predlzil start systemu, co mi ale navadi, robim to tak raz za mesiac…

    0
    0
  27. Ahojte,
    po upgrade som mal strasne pomaly net a pomohol mi Palov komentar.

    Palo
    vyskusajte zmenit v nastaveni pripojenia network-hardware MTU: custom, port 1453 toto bola posledna vec ktoru som skusil, zda sa ze to pomohlo (aspon mam ten pocit), aj ked samozrejem to moze byt vysledok vsetkych tych pokusov o fix co som robil

    Chlape dakujem

    0
    0
  28. Mam macbook pro retina vyrobený v sebtembri … Všetko išlo Ok celý čas som mal Yosemite cca 3 mesiace mám už ten OS a teraz jak som došiel domov tak zrazu nejde … Pripojený som ale nič od Apple nejde t.j. appstore safary a pod.
    Teraz ma nasralo to že som MB kupil v dementnom NAY … a v iStores pýtaju 30 e za preinštaláciu … Mimochodom Týpek mi povedal že ak ho dám na ethernet kábel tak pôjde… ale nekúpim kábel za 30 E

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.