Office pre iPad obsadzuje prvé miesta v App Store, Apple dostáva 30% províziu z predplatného Office 365

Jeden z hlavných argumentov, ktorými vás Microsoft presviedčal o tom, že si máte kúpiť ich tablet Surface, je od minulého týždňa minulosťou. Aj majitelia iPadov už totiž majú k dispozícii plnohodnotnú sadu kancelárskych aplikácií Office. Tie sú v App Store k dispozícii bezplatne ako jednotlivé aplikácie Word, Excel a PowerPoint. Aj to im zrejme pomohlo k tomu, aby obsadili prvé miesta v sťahovanosti naprieč App Stormi po celom svete, vrátane slovenského. Na štvrtom mieste ich navyše dopĺňa ďalšia nedávno vydaná aplikácia od Microsoftu, OneNote. Zatiaľ čo samotné aplikácie sú dostupné zadarmo, k tvorbe a úprave dokumentov v nich potrebujete predplatné Office 365. To u nás stojí pre domácnost 10 EUR mesačne. Zaujímavosťou je, že Microsoftu sa nakoniec nepodarilo dohodnúť si s Apple špeciálne podmienky, a tak platí 30 % zo všetkých príjmov za predplatné Office 365 kúpené cez aplikáciu. Práve nezhody v súvislosti s podmienkami Applu boli údajne dôvodom, prečo vydanie Office pre iPad toľko trvalo.

Office na iPad
komentár
  1. konecne ludia v microsofte dostali rozum a namiesto infantilnych reklam preco microsoft a nie apple zacali spolupracu na niecom co sa naozaj zide aj ked je to o predplatnom

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.