Nový trójsky kôň pre OS X vám môže ukradnúť virtuálne peniaze Bitcoin

SecureMac objavili nového trójskeho koňa pre OS X, ktorého účelom je kradnutie virtuálnej meny, Bitcoinov. Trójsky kôň OSX/CoinThief.A je ukrytý v upravenej verzii aplikácie StealthBit, ktorá v pôvodnej verzii sprístupnenej na GitHub slúžila na anonymné transakcie tejto meny. Trójsky kôň, ktorý sa šíri prostredníctvom upravenej verzie tejto aplikácie, nainštaluje rozšírenia pre Safari a Google Chrome, ktoré hľadajú prihlasovacie údaje k stránkam súvisiacim s Bitcoinmi, ako napríklad MtGox, BTC-e alebo blockchain.info. Ak sa ich podarí nájsť, sú automaticky odoslané tvorcom tohto nebezpečného softvéru. Ako už zrejme tušíte, k infikovaniu vášho počítača týmto trójskym koňom je potrebné, aby ste si túto upravenú verziu StealthBit nainštalovali. Tí, ktorí tak urobili, už boli okradnutí o Bitcoiny v hodnote tisícov dolárov. Ak ste si túto aplikáciu nainštalovali aj vy, mali by ste si skontrolovať rozšírenia pre Safari a Google Chrome, vrátane tých, ktoré sa skrývajú pod generickým označením ako „Pop-Up Blocker“.

komentáre
  1. Bitcoin-Qt. Nevyhoda, ze musite stiahnut cely chainblock (okolo 10GB) ale bezpecnost neprekonatelna. (kym niekomu nedate heslo k wallet alebo privatny kluc)

    0
    0
  2. apple su btw pekny hajzlici, ze blokuju na iphonoch vsetky bitcoin wallet aplikacie.
    takto dalsi device nebude iphone… bitcoin je (bude) vacsi ako cely apple a tiez dolezitejsi

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.