Nový patent odhaľuje ďalšie možnosti využitia Touch ID

Touch ID na iPhonoch a iPadoch definitívne zmenil spôsob, akým sme zvyknutí odblokovať naše zariadenia. Stačí priložiť prst a zariadenie spozná svojho majiteľa. Ak máte na svojom zariadení obzvlášť citlivé dáta, možno potrebujete ešte vyššiu ochranu. Nový patent popisuje ďalšie možnosti využitia Touch ID. Jednou z nich je otáčanie prsta na senzore Touch ID podobne, ako keď krútite ovládačom na trezore pri zadávaní kódu. Samotné snímanie odtlačkov prstov by tak bolo doplnené o zadávanie kódu či iné gestá pre identifikáciu používateľa. Patent sa spolieha na technológiu spoločnosti AuthenTec, ktorú od roku 2012 vlastní Apple. Jej Smart Sensor je základom Touch ID. Aj iPhone 6 priniesol rozšírenie možností využitia Touch ID a to v podobe funkcie Reachability, ktorá po dvoch dotykoch posunie hornú polovicu displeja nižšie, pre jednoduchšie ovládanie jednou rukou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?