Nový Mac mini by mohol prísť na trh už koncom februára

Mac mini je v podstate posledným počítačom, ktorý ešte nebol Applom aktualizovaný na najnovšiu generáciu čipov Haswell od Intelu. Naposledy bol Mac mini aktualizovaný pred vyše rokom, a tak je najvyšší čas, aby Apple aktualizoval aj svoj najmenší desktopový model. Ak je únik informácií na stránkach belgickej siete predajní s počítačmi Computerstore.be postavený na skutočnosti, tak by mali prísť nové Mac mini na trh už koncom februára. Vybavené by mali byť novými procesormi Intel Haswell Core i5 a i7, integrovaným grafickým akcelerátorom Iris, Wi-Fi 802.11ac. Otázkou však zostáva, či pôjde o výlučne interný upgrade hardvéru, alebo môžeme očakávať aj väčšie dizajnové zmeny.

Zdroj: Computerstore.be

komentárov
  1. Skoda ze uz mam na ceste objednanu “staru” verziu. Ak sa tato fama potvrdi, ide o zasadny update alebo o moc nepridem? haswell (+10% rychlost + nizsia teplota + nizsia spotreba) + gpu (nepouzivam 3d) + wifi (pouzivam lan)

    0
    0
  2. @Hmm: to ti nikto teraz nepovie (nie sme jasnovidci :-) )…
    Ale minimalne si prisiel o cca 100 eur, kedze podla toho ako to bolo v minulosti, tak po vydani noveho modelu bude cena noveho na urovni povodneho a stare sa dopredavaju cca o 100 eur lacnejsie…

    0
    0
  3. Update pre MM je uz skutocne riadne zaspaty,ale tento chyr ma velmi hlinene nohy.

    Ked sa mal urobit update na baze sucasnych procesorov, (intel vo februari nic nove nechysta) tak koniec novembra/zaciatok decembra bol idelany. Februar+ziadne nove cpu nedava ziadnu logiku.

    0
    0
  4. @Sanchez: Islo mi skor o to, ze ci s mojim sposobom uzivania (teda bez wifi a 3d) a s ohladom na ten chyr pridem este o nieco viac ako len tych 10% (a tych 100 eur :)
    @Nabčo: No objednaval som to cez net, teda by som to v najhorsom ani nemusel prebrat. Ale to je naozaj exterm riesenie – ak sa naozaj nic zasadne nechysta pri tom update, stale by som bral ten moj “stary”

    0
    0
  5. @Hmm: kludne ber stary.. ja som to tak spravil aj s iPadom, plus mam MBP a iMAC, prinajhorsom rozsiris RAM za par EUR a budes spoko.. ja by som to neriesil.. kedze ten novy model pride ktovie kedy a ktovie kedy sa bude dat objednat na SK s tym, ze Ti aj realne pride domov.. takze klidek :) Mac je fajn, netreba riesit :) okedy som presiel z PC na MAC som stastnejsi a mam viac casu :)

    0
    0
  6. @Hmm: podla mna ti vykonovo bude s prehladom stacit aj aktualny model. Mam ho doma (tu quadcore verziu), aj ked je pravda, ze som okamzite po kupe upgradol RAM na 16GB (vtedy boli RAM v akcii za dobru cenu, takze som nevahal), koli tomu, ze obcas si na nom spustam aj virtualne masiny :-)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.