Nová iPhone klávesnica umožňuje zadávať text ťahom dvoch prstov a dosahovať rýchlosti až stodvadsať slov za minútu

Od predstavenia originálneho iPhonu už prešlo sedem rokov. V tom čase si väčšina ľudí nevedela predstaviť, ako bude možné písať na obrazovke iba dotykmi, bez mechanických klávesči stylusu. Dnes už sme si na zadávanie textu na dotykových obrazovkách zvykli a niektorí dokážu zadávať text skutočne rýcho. To však neznamená, že sa tieto rýchlosti vyrovnajú písaniu na klasickej klávesnici, alebo že tu nie je priestor na zlepšenie. Niektoré konkurenčné telefóny ponúkajú klávesnicu Swype, ktorá umožňuje zadávať text ťahom prsta a zvýšiť tak rýchlosť až na 50 slov za minútu. Vývojár Yose Widjaja však vymyslel klávesnicu, ktorá dokáže hravo prekonať aj toto číslo. Text tu zadávate ťahom oboch prstov naraz, vďaka čomu je možné písať aj tempom 120 slov za minútu. Predstavu o tom, ako to funguje, si môžete urobiť na základe nasledovného videa.

Vzhľadom na obmedzenia Applu nie je možné používateľsky zmeniť klávesnicu na úrovni celého systému, a tak je v súčasnosti táto nová klávesnica dostupná len v aplikácii Hipjot spomínaného vyvojára. Klávesnica umožňuje zadávať text aj klasickým spôsobom, aj ťahom dvoch prstov, takže máte stále na výber. Mala by byť navyše používateľsky priateľská a ignorovať prípadné preklepy. Aby ste si mohli túto unikátnu klávesnicu vyskúšať, musíte si stiahnuť aplikáciu na uchovávanie poznámok Hipjot, ktorá stojí v App Store 1,79 EUR. Aplikácia je optimalizovaná pre iPhone 5. Výraznejšie rozšírenie tejto klávesnice by mohlo prísť len vtedy, ak by Apple uvoľnil svoje pravidlá pre iOS klávesnice.

komentáre
  1. Vypada to efektne. Skoda len ze to bude zase previazane s “T9” a anglictinou. Napiste sem prosim niekto, ako to fici v pisani ponasom :)

    Dik

    0
    0
  2. Ten mobil mu číta myšlienky, alebo čo? :-D
    Brutal, len by ma zaujímala spoľahlivosť a chybovosť, podpora slovenčiny kde napr. máme pády

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.