Nintendo popiera plány o plánovanom marketingu prostredníctvom minihier pre iOS

Len včera sme vás informovali o tom, že Nintendo plánuje vývoj aplikácií, ktoré by mali slúžiť na marketingové účely. Prostredníctvom informácií o najnovších hrách a s tým spojenými minihrami známymi z Nintenda by sa tak spoločnosť snažila pritiahnuť ľudí z iOS na svoj hardvér aj softvér. Táto správa bola publikovaná japonskými novinami pre podnikateľov, Nikkei, no netrvalo dlho a Nintendo tieto tvrdenia poprelo. Napriek nízkym predajov konzol Wii U a 3DS a trvalým vykazovaním veľkých strát už tri roky po sebe, Nintendo trvá na tom, že nesprístupní Nintendo softvér na smartfónoch ani tabletoch, a teda ani minihry. Nintendo sa už dlho bráni tlaku akcionárov, ktorí by určite radi privítali vydávanie hier napríklad pre iOS či iné platformy, keďže by to spoločnosť mohlo konečne vytiahnuť zo strát.

Zdroj: IGN

komentáre
  1. Opravdu by men zajímalo, kde kdo vyšťoural informaci o tom, že se Nintendo 3DS neprodává. V Říjnu to byla dokonce nejprodávanější konzole v USA, takže nízké prodeje 3DS opravdu nemá. Wii U je ovšem problém ohromných rozměrů, jenže Nintendo má tolik peněz, že si ztráty může dovolit ještě dalších 10 let aniž by to nějak výrazně pocítili. A kdo si reláně myslel, že by Nintendo pustil jakoukoliv ze svých značek mimo Nintendo byl blázen, vždyť je to největší bohatství, které ta firma vlastní. Je to zhruba stejně absurdní představa, jako, že příští rok bude na všech Noteboocích od Aceru předinstalovaný Mac OS X.

    0
    0
  2. “…A kdo si reláně myslel, že by Nintendo pustil jakoukoliv ze svých značek mimo Nintendo byl blázen, vždyť je to největší bohatství, které ta firma vlastní. …”
    Tak toto si troska na omyle. Udrzat si znacku len na svojej konzole ma vyznam lentdy, ak na predaji konzol ma velky rabat a vtedy to ma vyznam podporovat predaj. Ale ked sa pozrieme na sucasny vyvoj, tak konzoly sa predavaju pod cenou. Dalsi vyznam by to malo, ak by mali plateny internetovy pristup ako pri Sony alebo Microsoft.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.