Nintendo možno konečne prinesie svoje herné legendy na smartfóny

iOS zariadenia zatriasli svetom handheldov a pomaly, ale isto, tento segment likvidujú. Hráči jednoducho na mobilné hranie viac preferujú svoje smartfóny či tablety oproti tradičným, jednoúčelovým prenosným konzolám. Pred pár rokmi tomu vedúce osobnosti herného biznisu nechceli veriť, no teraz je to už neodvrátiteľnou skutočnosťou, a tak postupne menia aj svoje vyjadrenia. Reč je o Nintende, ktoré zaznamenalo tretí rok po sebe čisté straty. Herná konzola novej generácie Wii U hráčov nezaujala a sklamaním boli aj predaje Nintendo 3DS. Wii U sa predalo namiesto plánovaných 9 miliónov len 2,8 milióna kusov, 3DS namiesto 18 miliónov len 13,5 milióna kusov.

Zatiaľ čo v minulosti Nintendo zásadne odmietalo sprístupnenie svojich exkluzívnych herných titulov pre iné platformy, teraz zvažuje aj tento krok. Kým však uvidíme napríklad Super Maria na iPhone či iPade, čaká Nintendo veľa práce. Celý postup totiž údajne nie je tak jednoduchý, ako sa môže zdať. Zlé jazyky však už dlhšie hovoria, že Nintendo je ako výrobca hardvéru irelevantné, no práve silné herné série sprístupnené na iné, úspešnejšie platformy, by ho mohli zachrániť.

Ako sa napokon Nintendo s nepriaznivou situáciou vysporiada, ukáže len čas. Investori však dlhodobú stratovosť spoločnosti tolerovať nebudú.

komentáre
  1. Dufam, ze sa tak nikdy nestane. Ked uz, tak nejake minihry, upravene dema alebo nieco medzi. Hrat tie hry vo vyssich urovniach, nie je sranda ani na gamepade.Napriklad cisty port Donkey Konga z 3DS/Wii alebo Metroid Prime z GC/Wii by cez dotykovku na iPhone/iPade dalo mizive percento hracov. Takze by to muselo byt brutalne zjednodusene v style nejakeho mobilneho Raymana. Co by uplne poprelo tradiciu serii. Maria az tak nemusim, ale plati to aj pre neho.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.