Neil Young prináša konkurenta pre iPod v čase, keď ho Apple nazýva upadajúcim biznisom

PonoPlayer je názov nového hudobného prehrávača, na ktorom už niekoľko rokov pracuje známy hudobník Neil Young. Podľa jeho slov by malo ísť o konkurenta pre iPod, ktorý by mal navyše PonoPlayer prekonávať v hudobnej kvalite. Tá by mala byť na najvyššej možnej úrovni, vďaka čomu by mala umožniť poslucháčom vychutnať si skutočný zážitok z hudby tak, ako ju umelci nahrali. Prehrávač ponúkne 128 GB úložného priestoru čo vystačí na 100 až 500 albumov vo vysokej kvalite. Dopĺňať by ho mala služba PonoMusic.

Audiofilský hudobný prehrávač chce konkurovať iPodu. Má šancu na úspech? Zdroj: Computer Audiophile

PonoPlayer síce neznie zle a istotne by si tento nápad našiel svoje miesto na trhu, no pár rokov dozadu. V súčasnosti sa totiž snaží byť konkurentom pre iPod, ktorý je samotným Applom nazývaný upadajúcim biznisom. Hudobné prehrávače nahradili iPady a iPhony. Samotné iPody classic, nano a shuffle Apple neaktualizoval už vyše tri roky. Aj najpopulárnejší iPod touch dostal nový dizajn naposledy v roku 2012. Je otázne, či Apple vôbec plánuje niektoré modely aktualizovať alebo ich postupne vyradí z ponuky.

PonoPlayer by sa mal predávať za cenu 399 USD. To však platí len pre prípad, že sa mu podarí vyzbierať dostatok finančných prostriedkov cez Kickstarter projekt, ktorý by mal byť zverejnený už čoskoro.

Aký je váš názor? Má takýto prehrávač v tejto cene svoje miesto na trhu? Alebo skončí neúspechom?

komentárov
  1. Rad by som vedel, kedy niekto z apple vypustil z ust, ze iPod je “upadajuci biznis”.
    a toto vobec nie je konkurencia pre ipod classic

    0
    0
  2. Nikdy by som nekupoval!Aj cena je vysoká a nemá vyznam ho kupit!Kazdy telefon prehrava uz pesnicky v hociakom formate!A kto bude davat 128gb pesniciek?pfff z ytocne vyhodene peniaze! :)

    0
    0
  3. ak to prehra flac a bude za rozumnejsiu cenu ako ipod classic tak by som to urcite kupil a myslim, ze by to mohlo byt uspesne

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.