Modbook Pro X – tablet postavený na 15″ Retina MacBooku Pro

Steve Jobs označil dobu po predstavení iPadu „Post PC érou“, v ktorej majú byť v popredí tablety a notebooky naopak v ústraní. Tabletové operačné systémy ako napríklad iOS však stále majú oproti počítačom isté obmedzenia. Novinka na Kickstarteri s názvom Modbook Pro X je určená pre tých, ktorí chcú spojiť plnohodnotný systém OS X s výhodami tabletu. Ide totiž o 15″ Retina MacBook Pro, ktorý je pretvorený na tablet s pripojiteľnou klávesnicou a dotykovým displejom. Displej rozpozná až 2048 úrovní tlaku stylusu, jeho sklon a rotáciu. Spolu s povrchom pripomínajúcim papier tak ide o ideálnu kombináciu pre kreatívnych profesionálov.

Určenie pre profesionálov podmieňuje aj cena – 1999 USD zaplatíte v prípade, že pošlete spoločnosti svoj vlastný Retina MacBook Pro 15″, aby ho prerobili. V prípade objednania kompletného systému (bez zasielania svojho počítača) začína cena na 3999 USD. Projekt v súčasnosti zbiera finančné prostriedky cez Kickstarter s cieľom vyzbierať 150 000 USD (v čase písania článku sa vyzbieraná suma blížila 5000 USD). Prvé kusy sa k zákazníkom dostanú v januári 2015.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.