MiniDrone a Jumping Sumo – dve nové hračky ovládané iPhonom od známeho výrobcu Parrot

Firma Parrot je okrem Bluetooth zariadení do áut známa najmä kvadrikoptérou ovládanou iPhonom, AR.Drone. Napriek svojej vysokej cene si táto luxusná hračka získala srdcia miliónov používateľov iPhonov po celom svete. Po veľkom úspechu prvej generácie prišla na trh aj vylepšená verzia AR.Drone 2.0. Na CES 2014 však Parrot predstavil aj dve nové iPhonom ovládané hračky – MiniDrone a Jumping Sumo.

Dve nové iOS hračky od Parrotu. Zdroj: The Verge

Ako už názov napovedá, MiniDrone je v mnohom inšpirovaný originálnou kvadrikoptérou AR.Drone, len v menšom. Nechýba integrovaný akcelerometer, ultrazvukový senzor, gyroskop ani ochrana vrtúľ pred nárazom. Čo však chýba, je možnosť nahrávať video. MiniDrone sa pripája cez Bluetooth 4.0, pričom dosah vo voľnom priestranstve by mal byť takmer 50 metrov.

MiniDrone

MiniDrone by mal zaujať aj oproti AR.Drone priaznivejšou cenou. Zdroj: The Verge

Druhou novinkou je Jumping Sumo. Ide o bezdrôtové autíčko so samostatne ovládanými dvoma kolesami. K iOS zariadeniu sa pripája cez Wi-Fi 802.11ac a umožňuje aj živý prenos a nahrávanie z integrovanej kamery. Názov Jumping Sumo nebol zvolený náhodou, autíčko totiž dokáže aj skákať.

MiniDrone Jumping Sumo

Jumping Sumo sa drží viac pri zemi, no občas si aj zaskáče. Zdroj: The Verge

Parrot sprístupní obidve novinky neskôr tento rok, ceny zatiaľ neboli zverejnené. Ceny by však mali byť v porovnaní a AR.Drone nižšie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.