Microsoft v novej reklame porovnáva Cortanu a Siri

Cortana je meno umelej inteligencie ženského pohlavia z kultovej hernej série Halo. Microsoftu si ju požičal aj do svojho mobilného operačného systému Windows Phone a v najnovšej reklamu ju porovnáva so Siri. Cortana, na rozdiel od Siri, dokáže vykonávať úlohy v konkrétnom kontexte. Napríklad pochopí, ak ju požiadate, aby vám pripomenula zablahoželať manželke k výročiu svadby, keď vám najbližšie zavolá. Taktiež používateľovi pripomenie, aby kúpil kvety, keď bude pri nejakom kvetinárstve. Nakoniec ho Cortana upozorní, že už by mal ísť, nakoľko je hustá premávka. Siri ukončí reklamu slovami: „Now that is a smart phone“, pričom naráža na to, že Cortana je na rozdiel od Siri „skutočne chytrá“. V reklame beží Cortana na smartfóne Nokia Lumia 635 s Windows Phone 8.1.

komentárov
  1. apple zaspava dobu. uvidime novy iphone. ipad upada, mini bude aj tak vytlacene phabletmi. ziadna post-pc era sa nekona, naopak ultrabooky budu vytlacat tablety viac ci menej rychlo.

    0
    0
  2. Ak bude vediet Cortana a SIRI po slovensky, potom mozeme porovnavat.
    Funkcie Cortany mi v tomto momente vobec nechybaju.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.