Microsoft pracuje na novom spôsobe ovládania hier gestami nad klávesnicou

Microsoft Kinect, teda ovládanie hier na Xboxe vlastným telom, sa teší pomerne veľkej obľube najmä v rodinách a medzi príležitostnými hráčmi. PrimeSense, ktorej technológia na 3D rozpoznávanie tela bola v Kinecte použitá, bol neskôr odkúpený Applom. Microsoft však ďalej objavuje nové oblasti a možnosti ovládania hier. Najnovšie prezentuje Microsoft Research ovládanie hier pomocou giest nad klávesnicou, označované ako Type-Hover-Swipe. Tie môžete robiť po povrchu klávesnice, prípadne tesne nad ňou. Pohyby vašich rúk skúmajú infračervené proximity senzory. Klávesnica je schopná rozpoznať klasické gestá ako zoom dvoma prstami, podržanie prsta nad určitým miestom a aj pokročilejšie gestá ako imaginárny volant.

Zaujímavé je, že prototyp je testovaný na Apple klávesnici. Samozrejme, ako pri iných prototypoch, ani v prípade Type-Hover-Swipe nie je isté, že sa niekedy dostane do finálneho produktu. Prototyp však ponúka široké možnosti uplatnenia.

Otázkou je, či by ste o podobný produkt mali záujem. O svoje názory sa s ostatnými môžete podeliť v diskusii pod článkom.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.