Microsoft oficiálne ohlásil svoju alternatívu k Siri a Google Now – Cortanu

Microsoft podľa očakávaní oficiálne ohlásil novú verziu svojho mobilného operačného systému, Windows Phone 8.1. Kľúčovou novinkou je inteligentná osobná asistentka, Cortana, ktorá je alternatívou k Siri od Apple a Google Now. Meno nedostala náhodou, ale preberá ho z kultovej hernej série pre Xbox, Halo. Dáta získava Cortana z internetového vyhľadávača od Microsoftu, Bingu, a pomáha si aj dodatočnými zdrojmi. Používatelia si môžu nastaviť, čo všetko bude Cortana sledovať. Časom sa tak podobne ako skutočná osobná asistentka naučí vaše koníčky, vzťahy s ľuďmi vo vašom okolí, často navštevované miesta a mnoho ďalšieho. Ak sa vám niečo nepáči, žiaden problém. Jednoducho jej poviete, aby vám už nečítala e-maily alebo podobne. Podobne ako u konkurencie, aj Cortana bude tým lepšia, čím dlhšie a intenzívnejšie s ňou budete pracovať. Viac informácií o Cortane a Windows Phone 8.1 ponúka oficiálny blog Microsoftu alebo v nasledujúcom videu (časť venovaná Cortane začína v čase 2:00):

komentáre
  1. musim troska protestovať …. windows nekopíruje skoro nič od konkurencie … alebo ak tak len v malej miere. …. na rozdiel od androidu ktorý sa tvári byť totožný s iOS takže keby ,že si vyberám medzi Androidom a WP tak radšej WP.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.