LG predstavilo fitness slúchadlá s meraním tepovej frekvencie

Aktívni športovci majú k dispozícii stále väčšie množstvo vychytávok, ktorých cieľom je skvalitniť a zlepšiť ich tréningy, a zároveň ich aj motivovať. Takto orientovanú novinku predstavilo na CES 2014 aj LG. Ide o špeciálne fitness slúchadlá, ktoré sú schopné merať nielen vašu tepovú frekvenciu, ale aj maximálnu spotrebu kyslíka, a pri tom zároveň prehrávať aj vašu obľúbenú hudbu. Na rozdiel od bežných riešení, ktoré ponúkajú meranie tepovej frekvencie z pásu na hrudi alebo ruke, tieto slúchadlá získavajú potrebné informácie priamo z vnútra vášho ucha.

LG Fitness slúchadlá s meraním tepovej frekvencie Súčasťou slúchadiel je aj akcelerometer, ktorý približne meria a zaznamenáva dáta ako vzdialenosť, spálené kalórie a podobne. Slúchadlá majú aj mikrofón pre telefonovanie a ich adaptér, ktorý sa nosí na ruke alebo hrudi, sa cez Bluetooth pripája k iPhonu, kde sú všetky dáta prístupné v oficiálnej LG Fitness aplikácii. Okrem oficiálnej aplikácie sú podporované aj aplikácie ako MyFitnessPal alebo Runkeeper.

Viac informácií o slúchadlách nájdete na oficiálnych stránkach. Prvé kusy sa k zákazníkom dostanú v prvej polovici roka 2014, cena je stanovená na 179,99 USD.

Využívate moderné technológie pri športovaní aj vy? Bez čoho si už neviete predstaviť svoj tréning?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.