Lenovo kupuje od Googlu mobilnú divíziu Motorola

Lenovo by sa už čoskoro malo stať novým majiteľom mobilnej divízie Motorola Mobility. Predajcom je Google, ktorý kúpil Motorolu v roku 2011. Rýchly predaj a cena, za ktorú sa akvizícia uskutoční, nasvedčujú tomu, že Google svoju investíciu oľutoval. Keď v roku 2011 Google kupoval Motorolu za 12,5 miliárd USD, médiám popisovala spoločnosť tento krok ako prirodzený pokrok, ktorý bude mať obrovský prínos pre ekosystém Androidu. Neprešli ani tri roky a Google teraz predáva Motorolu spoločnosti Lenovo za zlomok pôvodnej ceny – 2,91 miliardy USD. Lenovo získa touto akvizíciou aj vyše 10 000 patentov Motoroly. Čínske Lenovo si od obchodu sľubuje lepšiu pozíciu na svetovom trhu s tabletmi a smartfónmi. Google transakciu potvrdil na oficiálnom blogu, kde tvrdí, že Lenovo bude lepším majiteľom Motoroly. Pre hladký priebeh akvizície je nevyhnutné jej schválenie americkými aj čínskymi úradmi.

Riaditelia Google a Lenovo – Larry Page a Yang Yuanqing. Zdroj: Twitter

komentár
  1. Lenovo dostane len prava na pouzivanie patentov motoroly, vsetky alebo drviva vacsina patentov od motoroly ostava google, takisto aj projekt modulárneho smartphone, cize vytazili z toho mnozstvo patentov

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.