Je iPhone 6 jediný, ktorý sa ohýba? Pozrite si video

Ani v prípade iPhonu 6 sa Apple nepodarilo vyhnúť medializovaným problémom. Tentokrát vypĺňajú titulky správy o tom, že iPhone 6 sa ľahko ohýba. Samozrejme, s väčším displejom, hliníkovým a najmä tenším telom je tu veľký predpoklad na to, aby bolo jednoduchšie iPhone 6 ohnúť, prípadne zlomiť. Otázkou však je, nakoľko je tento problém závažný a či sa skutočne týka len smartfónov od Apple. Unbox Therapy teraz prinášajú video, v ktorom porovnávajú „ohybnosť“ nových iPhonov a ich Android konkurencie.

iPhone 6 je podľa tohto testu oproti omnoho menej náchylný na problémy s ohýbaním ako iPhone 6 Plus. Tak či onak sa zdá, že celá kauza je len typicky nafúknutá, keďže rekordne úspešný iPhone 6 je ideálnym cieľom médií. Apple problém sleduje, avšak doposiaľ sa z miliónov predaných kusov ozvalo len 9 majiteľov iPhonov 6, ktorí zaznamenali podobné problémy. Apple taktiež pripomína, že nové iPhony prešli množstvom testov na odolnosť a napríklad SquareTrade označili nové iPhony za najodolnejšie iPhony, aké Apple kedy vyrobil. Používa v nich taktiež najpevnejšie sklá na trhu.

komentárov
  1. ohne sa …ale nepraskne !!!…ohnes naspat …ako ja nechapem ako sa pri 5kach v nohaviach mohol ohnut …to nosili v zadnom vrecku a sedeli natom ?
    je pravda ze kedze su tieto vacsie a tensie tak budu trpiet viac …ale i tak nechapem ako sa to da mat vo vrecku na ohnutie

    0
    0
  2. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale tento test nedokazuje absolútne nič. To je snáď jasné, že každý telefón sa dá ohnúť – otázne je, či pritom praskne alebo sa inak poškodí. Mne to totiž z tohto videa príde tak, že ten iphone6 sa ohne a ostane ohnutý pretože je to hlinník a to je ten problém.

    Plastové telefóny sú viac pružné a uržite nezostanú zdeformované ako iphone.

    Mimochodom som majiteľom hliníkových zariadení a mám to odskúšané ako sa správajú pri páde :D

    Takže za mňa je toto dobrý pokus očistiť apple…

    0
    0
  3. Je to dalsia kampan zavistlivcov na ociernovanie Apple a to z cistej zavisti. Nemaju vybudovany team ludi, vedcov a vyskumnych laboratorii ako ma Apple, niesu ochotni dat tolke peniaze do inovacii a zlepsovania produktov. Sama konkurencia sa odsudila na druhu kolaj a na plagiatorstvo a vezu sa ako 5te koleso na voze.

    Aj pri iPhone 7 bude opat nejaka kampan, no tito chudaci nepochopili, ze ked si nan niekto sadne a chyti sa toho a zacnu sa vo velkom schvalne rukami ohybat iPhony, ze sa ohnu, lebo su z hliniku…a nepochopili, ze ta kampan ma nulovy efekt. Apple preda opat rekordny pocet ako s kazdym novym iPhonom a zopar zavistlivcov na tom nezmeni vobec nic.

    Smial by som sa, keby oni sami, co robia tuto negativnu kampan a su za nu isto plateni, ci maju vo vreckach iPhony

    0
    0
  4. iphone 6 plus si kupi tlsty 150kilovy american/ka alebo anglican/ka a by si videl ako sa im to vo vrecku samo ohyba :D ako tiez nepohcopim ked si to da do zadneho vrecka vec za 700 kila ale mam kamosa co spravil to iste s 5kou. stava sa ale netreba z toho robit halo.

    0
    0
  5. @milan: v prvom videu hovori/ukazuje, ze ked sa to pokusal ohnut spat, tak cely iphone6+ praskol http://www.youtube.com/watch?v=znK652H6yQM
    a comu “nechapes”? vo vrecku sa to da mat ak sa to tam vlezie, uplne rovnako ako do vrecka das cokolvek ine. a to ze vo vrecku je lubovolny predmet vystaveny tlakom je snad jasne, ale ak checs dokaz tak si do vrecka vloz kus papieru a po dni nosenia sa pozri ako je en papier dokrceny.

    0
    0
  6. sorry kamo, ale tak tendencny clanok som uz dlho necital… “Typicky nafuknuta”, aj ostatne telefony sa ohybaju.. To co je za slovnik a argumentaciu? Trocha menej emocii to chce a vacsiu objektivitu.. Ked je nieco na makovy trt ako tento iphone6+ tak ho nebudem za kazdu cenu obhajovat.. A este aj ten vybirny ios8 sa im podaril.. o ios8.0.1 ani nehovorim.

    Steve Jobs sa musi ohybat v hrobe!

    0
    0
  7. Pre korektne testovanie by si mali mali vyrobit “kozu” a prikladat do stredu telefonov zavazia a tak ich zatazovat, pripadne merat deformaciu a vyhodnotit krivkami v XY grafe jednotlivo kazdy telefon zvlast, aby mali rovnake podmienky. Takto sa standardne v laboratoriach testuju prvky na tuhost v ohybe. Po zhliadnuti tohto videa, mam pocit, ze este aj taketo testovania su nafuknute bubliny – nepreukazatelne. Chlapikovo “ehhhhhm”, asi tazko presvedci, skor rozosmeje. :D :D :D

    0
    0
  8. Lebo USA zadky su fakt takzka vaha :-)))))) mal som kazdy model iphonu a kazdy z nich som nosil v zadnom vrecku a aj ked som s nim sedel tak sa nic nestalo, iba ma tlacil tak som ho vybral z vrecka, nebudem predsa sediet na telefone nie?? zase nafuknuta hovadina. O par dni bude clanok ze iphone sa rozbil ked ho treskli o stenu…. uuuuuuu aka neuveritelna chyba prave iphonov. Traja kolegovia maju konkurencne telefony a praskaju im displaye ako zilky v mozgu.. Kupim si iphone aj keby sa mi mal rozpadnut v ruke..

    0
    0
  9. Apple pouzivam hlavne kvoli opracnemu systemu a perfektnej podpore priamo od vyrobcu. Za to som ochotny si v pohode priplatit aj niekolko stoviek eur.
    Dajte iOS do Nokie alebo Sony, k tomu tie sluzby zakaznikom a v pohode si to kupim.
    Toto konkurencia Apple zatial absolutne nezvlada.

    0
    0
  10. Kofolnik: ake sluzby zakaznikom? Skus skusit niekedy riesit s Apple nejaky problem… uvidis tu IGNORACIU a nie sluzby zakaznikom. Len podotykam, su firmy, co na hlasenia problemov reaguju, dokonca aj telefonicky ti zavolaju a spytaju sa na problem – nie, Apple to nie je. Nikdy na nijaky report mi neodpovedali za poslednych cca 15 rokov – a ze ich bolo. Btw ked uz spominas Nokiu, kedy si mal v ruke nejaky phone s WP naposledy a ako dlho? Asi davno, alebo vobec, ze? :-)

    0
    0
  11. Kofolník @ perfektná podpora :( Můžeš mi říct jaká ? Trable, trable trable a oprava ne 30 dnů ze zákona ale klidně 60 dnů !! Neskutečné trápení z opravpou Macbook Pro. Mám i sony, klekl disk v záruce . Zavolal jsem, druhý den to vyzvedl kurýr a za týden dovezl z opravy a to z Němwecka !!
    Podpora Applu neexistuje !

    0
    0
  12. Sorry chlapi, zijem v Norsku a tu to funguje ukazkovo. Netusil som ze v CR a SK to bude taka bieda.
    Nokiu som vlastnil este nedavno (so Symbianom) a v roku 2012 som silno uvazoval nad Nokia 920 ked prisla pred Vianocami na trh. Po odskusani som si to ale rychlo rozmyslel…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.