Japonské obchody Apple spustili tradičný predaj Fukubukuro, balíčkov, ktorých obsah je prekvapením

Rovnako ako minulý rok, aj tento rok Apple dodržiava v Japonsku miestne tradície a v tamojších predajniach spustil predaj balíčkov Fukubukuro. Tradícia spočíva v tom, že kupujúci nevedia, čo presne v balíčku Fukubukuro nájdu. Niektoré položky sú rovnaké pre všetky balíčky – špeciálne spomienkové tričko, ruksak Incase a externú batériu pre iPhone a iPod, Mophie Juice Pack Powerstation Mini. Balík stojí v prepočte približne 250 EUR, jeho kúpou by ste nemali prerobiť, no pri troche šťastia by mohol ísť o jeden z najvýhodnejších nákupov, aké sa vám podarili. Niektoré balíky totiž obsahujú okrem spomínaných položiek aj MacBook Air s Magic Mouse, puzdro Power Support Air Jacket a prenosný bluetooth reproduktor Beats by Dre Pill.

Zdroj: AppBank.net

Ťahákom ďalších balíkov sú iPady Air, iPady mini (s Retinou), iPody nano, vždy aj s množstvom príslušenstva a doplnkov ako prenosné reproduktory, puzdra, slúchadlá, fitness náramky, inteligentné žiarovky Philips Hue a podobne. Vzhľadom na charakter akcie nie je možné tovar vrátiť, výnimkou sú len reklamácie. Napriek tomu balíky Fukubukuro lákajú množstvo fanúšikov, pričom na ne čakajú bežne aj noc pred spustením ich predaja.

Fukubukuro 2013 iPod nano

Zdroj: AppBank.net

Kúpili by ste si takýto balíček, ak by sa predávali aj u nás?

komentárov
  1. Ja by som asi vyskúšal raz kúpiť také niečo :-D
    Ale na slovensku asi nie. Tu by v tých balíčkoch bolo leda *** :-D
    Rovnako ako je to ne trhu s CPU, kvalitnejšie idú mimo slovenska do iných krajín a sem by poslali takysto menej tých cenovo výhodnejších FUKUbalíčkov :-D

    0
    0
  2. @Gen: mas pravdu, na SK sa vyvaza len odpad, ktory by sa nespotreboval s ostatnych krajinach.. najme potraviny a pod.. a sprosty Slovak si to kupi, lebo je to lacne a potom umierame na rozne choroby.

    0
    0
  3. Ja by som do toho urcite isiel :) 250 zas nie je tak vela a ako je spominane ak by sa nieco nevyuzilo tak sa to da predat a clovek na tom takmer nic netrati :) Pekna tradicia.

    0
    0
  4. Tradicia pekna…. ako poznam Slovakov: pekne by si balíčky “poťažkali” alebo pozerali pod RTG … len aby tam bol Mac Book Air …. :)

    0
    0
  5. papu, ja by som potazkal, ale tam ides v rade a ked na teba pride rad daju ti jeden do ruky a ide dalsi za tebou…to je ako v Polsku na maso za onych cias, neprebera sa tam…

    0
    0
  6. @LackoB:

    Ved hej… v Japonsku ides v rade… lenze slovenska tradicia veli zamestnancovi “vytriedit” balicky este pred zaciatkom predaja a nimi potom potesit tych “spravnych” ludi :)

    0
    0
  7. @peter

    Bohužiaľ, presne tak to tu chodí… Preto to Apple ani nikde inde nikdy nespustí, lebo vie že Japonci sú kultivovaný národ narozdiel od nás

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.