iPod classic je definitívne minulosťou

Apple iPod bol symbolom spoločnosti prakticky od roka 2001, keď ho po prvý raz svetu ukázal Steve Jobs. Až do roka 2008 sa mu výborne darilo, postupne mu však miesto v popredí ukradli dnes už omnoho populárnejšie iPhony a iPady. Odkaz originálneho iPodu s nezameniteľným otočným ovládačom až doteraz hrdo niesol iPod classic, ktorý bol predstavený v roku 2009. Teraz je mu však definitívne koniec, nakoľko Apple definitívne stiahol tento model z Apple Online Store. Tim Cook sám pri ohlasovaní finančných výsledkov priznal, že iPody sú klesajúcim segmentom, a tak je možné, že podobný osud onedlho stretne aj ostatné modely iPodov.

Myslíte si, že ešte má iPod v dnešnej ponuke Apple priestor?

komentárov
  1. Škoda. Stále dobre vyzerajúce zariadenie. Stačilo zmeniť mechanický disk na inú pamäť a zmeniť veľkosť kapacity 20,40,60……gb aby sa dal aj predať. Tym pádom by bola aj cena iná.Pridať bluetooth aby nič nezavadzalo a hneď ho kupujem a môj syn tiež.

    0
    0
  2. ja mam prvy este 4G s firewire a mam aj posledny 160G. inak ten prvy este stale bezi ;-) a ten posledny vyuzivam v media centre B&W Zeppelin Air. o par rokov tam bude ako pekna rarita pre moje deti :D

    0
    0
  3. Ja mam moj od decembra 2006 (80GB) a sluzi doteraz – sporty zima/leto, beh, prechadzky, cestovanie). Kapacita, kvalita zvuku, vydrz.
    Jednoznacne kupujem posledny model a mam na dalsich x rokov postarane.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.