iPhone v Číne – štyri milióny rezervácií len za jeden deň

Apple sa krátko po spustení predaja iPhonov 6 vo vybraných krajinách mohol pochváliť tým, že sa mu s desiatimi miliónmi predaných kusov za úvodný víkend podarilo prekonať svoj vlastný rekord. Zdá sa, že rast predaných kusov nie je zďaleka na konci – v Číne stačil deň na to, aby počet rezervácií presiahol štyri milióny. Oficiálny predaj tu začne 17. októbra, no iPhone 6 a 6 Plus sa tu už od jeho uvedenia predáva na šedom trhu – so značnými prirážkami.

Rozdelenie dopytu medzi modelmi 6 a 6 Plus zatiaľ oficiálne nepoznáme a zdroje sa v odhadoch rozchádzajú. Podľa Apple Online Store a časov dodania dopyt po iPhone 6 Plus výraznejšie presahuje ponuku, v porovnaní s menším modelom. Otázkou je, nakoľko za to môže obmedzenejšia výrobná kapacita. Podľa stránok Digitimes predstavuje 6 Plus až 60 % celkových dodávok. Ak je to pravda, dá sa očakávať negatívny dopad na predaje iPadu mini, ktorý má k iPhonu 6 Plus uhlopriečkou najbližšie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.