iPhone puzdro Wello dokáže sledovať váš zdravotný stav

Zariadenia na meranie tlaku či tepu, ktoré sú prepojené s iOS, sa tešia pomerne veľkej obľube. Ak vám v zbierke gadgetov niečo podobné chýba, možno vás zaujme nové puzdro Wello od spoločnosti Azoi. Toto tenké puzdro má v sebe zabudovaný mikroprocesor a dva senzory, ktoré dokážu merať krvný tlak, telesnú teplotu a tep. Stačí, aby ste na špeciálne miesto na zadnej strane puzdra priložili vaše prsty a za pár sekúnd uvidíte výsledky na obrazovke. Prehľadné štatistiky vám umožnia sledovať váš zdravotný stav. Puzdro môže používať aj viac používateľov so svojim unikátnym účtom. Ak už máte napríklad inteligentnú osobnú váhu či fitness príslušenstvo, puzdro sa s nimi dokáže synchronizovať. K iPhonu sa pripája cez Bluetooth pričom batéria vydrží na jedno nabitie až dva mesiace.

Záujemcovia, ktorí si Wello predobjednajú za cenu 199 USD, získajú navyše aj spirometer na sledovanie stavu pľúc. Wello je kompatibilné s iPhonom 5/5s. Viac informácií nájdete na oficiálnych stránkach.

komentáre
  1. Hlupost. Pre vacsinu ludi taketo veci staci zmerat raz za 2 roky. Vela serioznych firiem posiela svojich zamestnancov na komplexne vysetrenia kde to iste + x dalsich veci. Priklad ten spirometer. No niesom doktor ale toto sa isto nemeni zo dna na den.

    0
    0
  2. Presne. Začína to zachádzať do takých zbytočných extrémov. No načo mi je frekvencia tepu a podobne hovadiny. Ok ked idem na kardio do fitka, tam to potrebne je ale tieto veci sa nachadzaju uz v beziacich pasoch a podobnych strojoch, ale toto uz je take moc. Nepoviem, ono to vyuzitie iste ma, napriklad dedko, babka, budu pouzivat nejake smart watch s funkciou merania tepu a v pripade ze tep nebude zisteny dlhsiu dobu – priklad 1 minutu – automaticky mobil zasle sms bud na 112 alebo osobe ktora sa navoli- tam to zmysel ma.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.