iPhone 6 zrejme veľké predĺženie výdrže batérie neprinesie

Jednou z najslabších vlastností dnešných smartfónov je krátka výdrž batérie. Nakoľko od iPhonu 6 sa očakáva, že prinesie väčšiu uhlopriečku displeja, mnohí taktiež dúfajú, že sa tým predĺži aj výdrž batérie. Podľa najnovších správ to však nemusí byť pravda. Apple údajne nechce využiť priestor získaný väčšou plochou displeja na väčšiu kapacitu batérie, ale chce uprednostniť dizajn a dosiahnuť čo najtenšie telo. Oproti iPhonu 5s by malo ísť len o mierne zlepšenie. iPhone 5s má batériu s 1560 mAh, iPhone 6 so 4,7” displejom by mal mať medzi 1800 až 1900 mAh. Väčší model s 5,5” displejom ponúkne 2500 mAh. Väčší displej však bude mať aj vyššiu spotrebu energie. Konkurencia síce v rovnakých veľkostiach ponúka aj väčšie kapacity batérie, avšak veľkú úlohu vo výdrži zohráva aj optimalizácia softvéru a hardvéru.

komentárov
  1. Myslim ze tymto kazdy odtoho da ruky prec… Ak toto bude pravda tak uz sa asi obratim na nejaky android… ( a to uz je fakt ze smutne …)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.