iPhone 6 zrejme ponúkne rozlíšenie displeja 1704 x 960

Budúca generácia iPhonu má podľa dostupných informácií prísť v dvoch uhlopriečkach – 4,7″ a 5,5″. Väčší displej bude doplnený vyšším rozlíšením tak, aby sa zachovala Retina špecifikácia. Súčasný iPhone 5/5s/5c má pri 4″ uhlopriečke rozlíšenie 1136 × 640. Zásadnou otázkou pri podobných zmenách vždy zostáva, ako to ovplyvní vývojárov. Práve značná fragmentácia je jednou z hlavných výčitiek proti Android smartfónom, no pridávaním ďalších rozlíšení Apple komplikuje situáciu aj iOS vývojárom, ktorí tak musia vytvárať hneď niekoľko verzií pre rôzne rozlíšenia iPhonov.

Jeden z mnohých konceptov iPhonu 6 v porovnaní s iPhonom 5s. Zdroj: 9to5Mac

Prechod na vyššie rozlíšenie by však mohol byť pomerne jednoduchý. Podľa stránok 9to5Mac Apple prinesie s iPhonom 6 rozlíšenie 1704 × 960, ktoré bude počas prechodnej fázy, keď ešte nebudú všetky aplikácie prispôsobené, získať jednoducho trojnásobkom „základného rozlíšenia“, ktorým je 568 × 320. iPhone 5/5s/5c využíva dvojnásobok tohto rozlíšenia, iPhone 6 by teda priniesol 150% nárast rozlíšenia. S rozlíšením 1704 × 960 sa Apple podarí zachovať pomer strán 16:9 a zvýšiť hustotu pixelov na 416 ppi.

komentárov
  1. No som zvedavy co z toho nakoniec bude realita. Ja len dufam, ze toto neustale zvacsovanie displayov u mobilov uz skonci aby potom samotni dizajneri neboli s mobilmi vo velkosti tabletu ludom na smiech

    0
    0
  2. @hurri, to dufam aj ja. je to telefon, nie tablet. ale ak by to bolo prilis velke, myslim, ze ludia by to nekupovali, tak to nehrozi.

    0
    0
  3. Dobra blbost u toto. Uz u 5ky ma clovek problem
    ovladat telefon jednou rukou. Nech si tie obrie telefony
    apple strcia do prdele. Vsade vacsie, za chvilu sa ani do vacku nezmestia.

    0
    0
  4. A budeme tu mať ďalší all new even taller iPhone 6! Juchu. Bol by som rád, keby popri väčšom iPhone zachovali aj menší, avšak s rovnakými výkonovými parametrami vrátane foťáku. Momentálne mám Lumiu 925 a priateľka má iPhone 5S, ale keď vezmem do ruky iPhone, tak mi svojími rozmermi oveľa viac vyhovuje. Preto uvažujem aj o prechode späť k iOS. Ak by mal nový iPhone aspon tak dobrý foťák ako majú Lumie, tak asi nie je o čom.

    0
    0
  5. uz 5&- zmenou rozlisenia bol fakt hlupy napad. ak zo 6ky urobia tehlu, tak to bude tragedia. 4s vymenim len za 5s a u nej vydrzim co to pojde. Steve we are missong you

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.