iPhone 6 príde v dvoch veľkostiach zrejme už v septembri

Podľa zdrojov japonských ekonomických novín, Nikkei, predstaví Apple nový iPhone 6 už v septembri. Pod názvom iPhone 6 by sa mali skrývať dve rôzne uhlopriečky, a to 4,7″ a 5,5″. Výrobcovia už údajne spustili výrobu niektorých komponentov ako napríklad senzory odtlačkov prstov. Sharp, LG, a ostatní výrobní partneri, by podľa správy mal spustiť hromadnú výrobu LCD panelov pre nové smartfóny už v období od apríla do júna. Nový displej by mal mať okrem väčšej uhlopriečky aj výrazne vyššie rozlíšenie ako súčasná generácia. Správa je v súlade s minulými špekuláciami, ktoré taktiež naznačovali dve rôzne uhlopriečky pre budúcu generáciu iPhonu. Apple nakoniec zrejme podľahol tlaku konkurencie, ktorá ponúka smartfóny s výrazne väčšími displejmi, a rozširuje svoju ponuku aj týmto smerom. iPhone 5s má displej s uhlopriečkou 4″.

Dokedy bude veľkosť iPhono rásť? Zdroj: iMore

komentárov
  1. Nemozem si pomoct, aj tak zo vsetkych 4ka vyzera najlepsie.:)
    Skoda, ze to zvacsuju. Uz na 5ku sa mi tazsie zvykalo. Kolosalne rozmery telefonov mali nechat Samsungu.:)

    0
    0
  2. Updaty su fajn, ale mna ako fiktivneho akcionara skor zaujimaju novinky. Tento rok bolo slubene, ze pride novy produkt. Nech je to uz hocico, len nech to pride tento rok. Idealne pred iphonom 6″, aby mi to moc nekyvalo s akciami.

    0
    0
  3. ja si myslím, že je to definitívne, že nové ajfóniky dostanú väčší displej, niekto s tým nie je spokojný, iný zas je a niekto hneď v tom vidí opičenie sa po iných, no to nás, ľudí, ktorí dokážeme oceniť kvalitu nemusí zaujímať…

    osobne si myslím, že príde iPhone Air a iPhone Pro – neprekvapilo by ma to, veď takto označujú MacBooky a začali takto označovať (konečne) aj iPad, keďže vkuse to číslo za produktom (iPhone 2G,3G,3GS,4,4S,5,5S) nemá koncov…

    škoda, že sa nevrátia ku 4:3 displejom, po dlhšom používaní 16:9 displejov na telefónoch cítim, že mi tam chýba tá šírka (pri používaní na výšku) a výška (pri používaní na šírku), no ak by to spravili, tak by to bol ten správny krok – 16:9 nie je najlepšou voľbou v mobilnom svete – dodnes pamätám, ako som mal pri sebe svoj iPad a ako pohodlne som na ňom pracoval, či už na výšku alebo na šírku, no pri 16:9 tablete (hlavne Android tablety) som cítil (ako som spomenul už vyššie), že napríklad taký web sa mi omnoho lepšie prezerá či na výšku alebo na šírku na displeji s pomerom obrazu 4:3…

    každopádne iPhone – osobne to vidím na 4,2″ a 5,2″ (kiež by s pomerom obrazu 4:3)
    posledné mesiace používam aj Galaxy Note 3 (nebudem komentovať) a tam cítim, že tých 5,5″ je už príliš mnoho a 5″ je naozaj hranicou medzi pohodlným používaním a nevpracným “pomocníkom”.

    0
    0
  4. uz to bude moc .. na 5tku som si zvykol do tyzdna.. teraz mi uz pride stvorka mala:) menit nebudem urcite za vacsi ..

    0
    0
  5. Nieeeeee, celé zle! V čom potom bude spočívať význam iPadu mini? Radšej, nech sa povenujú dlho očakávaným hodinkám, aby dostal iMac retinu, apple TV aby bola plnohodnotná herná konzola a kľudne by mohol konečne vzniknúť aj televízia…

    0
    0
  6. Chcem telefón čo môžem nosiť v rifloch vo vačku a v saku. Chcem telefón, ktorý môžem ovládať jednou rukou a nie držať ho ako počítač. Ak chcem niečo väčšie beriem si so sebou ipad. Myslím, že približovanie sa veľkostí nie je správny krok. Videl som ľudí ako telefonujú so Samsung Note a vyzerá to ako keď si v 90 rokoch nosili manažéri so sebou tie kufríkové telefóny. Myslím, že Apple by mal udávať trend tak ako to vždy robil.

    0
    0
  7. Vie mi niekto pomost. Ukradli mi iphone 5s. Neviem ho najst cez fin my iphone pretoze je asi vypnuty. Da sa zitit aj inaq lokaciu telefonu? Napr cez gps. Policia ma moje imei ale nemyslim si ze dokaze nieco najst.

    0
    0
  8. Tak na ip5 je stále dosť miesta na okrajoch displeja, ak sa im podarí využiť aj toto miesto, telefón by sa prakticky nemusel nejak citeľne fyzicky zväčšiť. Inak súhlasím tu s Petrom, uvidíme ako sa s tým vysporiadajú, hlavne ale nech to nie je lopata v štýle Note, to je fakt ako mobil smiešne, neviem si predstaviť nosiť niečo podobné vo vačku.

    @Matus:
    Mne pred pár mesiacmi ukradli iPhone 5, hneď som aktivoval Lost mode a našťastie sa deň na to na ňom niekto pripojil na net takže si ho už nikto neužije + na find my iphone som ho videl predpokladám naposledy, odvtedy ani stopa. Polícia zlodeja síce chytila, ale on odmieta vypovedať, takže je to na kočku. Na takých len s baseballkou. Neviem ako je to s tým GPS + imei, pravdepodobne by to malo byť možné vystopovať, ak by z neho niekto volal. Treba na tých zelených lenivcov pritlačiť a povypytovať sa na všetky možnosti, nech sa činia.

    0
    0
  9. ja mám iPhone 5S a iPhone 4 ak hlavná výhoda iPhonu 6 bude väčší displej a lepší CPU,GPU,foťák a RAM tak ho určite nekúpim … nebaví ma kupovať stále to isté

    0
    0
  10. Ked to takto pojde dalej, tak sa najskor vykaslem na vsetky smartphony. Zacina to byt naozaj rovnako smiesne ako v 90 r. ked sme nosili nmt kufre….
    Ved to sa uz uplne vymyka samotnej podstate smartphonov. Kuzlo bolo v tom, ze to malo rozmery aktualneho mobilu, ale vedelo to skoro to, co notebook.
    Kebyze sa da kupit taky ten malicky Ericsson t…? tak asi pri tomto vyvoji nevaham.

    0
    0
  11. Plne suhlasim s Tiboriusom. Vylepsuju sa veci, ktore naozaj nikto vylepsit nepotrebuje. Zvysit rychlosto o ms a podobne machrovinky. Pokial by ale niekto dokazal vyplodit mobil s vydrzou viac ako 2dni pri intenzivnom pouzivani tak by mal podla mna vyhrane. Ale to uz neni ani tak vecou vyrobcov smartfonov ako vyrobcov kapacitorov.

    Ja pouzivam iphone pol roka. Pred tym som mal nokiu staru 7-8 rokov s vydrzou povodnej baterky pri intenzivnom pouzivani (teda len telefonovani :)) 5-7 dni. To bol jediny dovod, preco som odmietal prestup na smarphone.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.