iPhone 6 má aj naďalej 1 GB RAM

Na internete sú už k dispozícii prvé oficiálne recenzie iPhonu 6 v oboch uhlopriečkach, a tak sa dozvedáme stále viac podrobností aj o tom, čo sa skrýva v ich útrobách. Na dôkladný rozbor súčiastok, ktorý zvyknú prinášať stránky iFixit, si ešte budeme musieť počkať, no podľa prvých recenzií to vyzerá tak, že obidva nové iPhony, 6 aj 6 Plus, zostali pri rovnakej veľkosti pamäte ako iPhone 5S, teda 1 GB RAM. Recenzenti však v zápätí dodávajú, že aj keď sa to na papieri zdá pri porovnaní s konkurenciou málo, v praxi počas používania to vôbec necítiť, skôr naopak. Rýchlejšie otváranie aplikácií a vyšší výkon vidno aj pri priamom porovnaní s iPhonom 5s, pričom už ten bol známy svojimi bleskovými reakciami.

Na porovnateľný plynulý chod potrebuje konkurencia s Androidom viac RAM z jednoduchého dôvodu – optimalizácie. Apple si dáva záležať na maximálnom optimalizovaní iOS pre svoj hardvér a nakoľko má na starosti aj hardvér aj softvér, dotiahol ich zosúladenie k dokonalosti. Android, oproti tomu, musí plynulo fungovať na tisícoch najrôznejšich zariadení, čo je úloha omnoho náročnejšia. Aj na iPhone 6 a 6 Plus tak môžete očakávať veľmi rýchlu odozvu systému na akékoľvek požiadavky. Zdá sa, že po hardvérovej stránke sú obidva modely iPhonu 6 takmer totožné, odhliadnuc od fotoaparátu s optickou stabilizáciu, väčšej batérie a displeja v prípade verzie Plus.

Ak výkonu iPhonov 6 neveríte, budete si ho musieť overiť pri vlastnom testovaní. Papierové porovnávanie parametrov medzi iOS a Androidom jednoducho nefunguje.

komentárov
  1. Ale ak na iPhone niečo robím viac ram sa stale hodí inak nastáva stará známa situácia. Hello springboard arrivederci rozpracované úlohy, načítané taby… Atd.

    Škoda.

    0
    0
  2. @Mirek neviem aku verziu lagdroidu myslis, pretoze zariadenia na urovni iphonu (cena, spracovanie, atd) ziadny problem s rychlostou nemaju :)

    Podla mna je toto posledny iphone s 1 GB RAM. Viac by sa urcite zislo, hlavne na ipadoch uz konecne. To zabijanie aplikacii na pozadi dost lezie na nervy.

    0
    0
  3. Osobne si myslím, že v dnešných časoch keď dá vyrobiť Terový USB kľúč a aj vidiecky výrobca mobilov kdesi v Číne dáva minimálne 2G, …… pri cenách iPhonu 6 na to 1G+ nemuseli šetriť…..

    Napríklad si myslím že toto je práve jedna z tých vecí – ktoré by už Jobs spravil inak…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.